Hlavní obsah

Baghdatisova matka dostala při finále žlučníkový záchvat

NIKÓSIE

Matka kyperského tenisty Marcose Baghdatise odnesla napětí ze sledování svého syna ve finále Australian Open žlučníkovým záchvatem. Andri Baghdatisová si v neděli od časného rána stěžovala na bolesti žaludku. Když pak v televizním přenosu duelu se Švýcarem Rogerem Federerem viděla, jak jejího syna trápí křeče, problémy se vystupňovaly natolik, že musela být převezena do nemocnice.

Článek

Podle Philiose Christodulua, předsedy kyperského tenisového svazu, lékaři zjistili, že bolesti vyvolaly žlučové kameny. Matka dvacetiletého tenisty se proto musela podrobit operaci a zbytek finálového zápasu z Melbourne sledovala z nemocničního lůžka. "Její manžel Christos řekl, že šlo o menší zákrok a nebyl žádný důvod k obavám. Už mluvila s Marcosem a všechno je v pořádku," řekl Christodulu agentuře Reuters.

Baghdatis vyvolal na Kypru vlnu nadšení, když coby nenasazený hráč prošel na Australian Open až do finále, v němž podlehl světové jedničce Federerovi ve čtyřech setech. V pátek by se měl vrátit do vlasti, kde pro něho chystají bouřlivé uvítání. Od kyperské vlády získá jako dar přes šest miliónů korun, v rodném Limassolu po něm chtějí pojmenovat ulici.

Reklama

Související témata: