Hlavní obsah

Becker byl částečně uznán vinným z maření insolvenčního řízení

Bývalý hvězdný německý tenista Boris Becker byl uznán vinným ve čtyřech z 24 bodů obžaloby v soudním procesu v Londýně kvůli maření insolvenčního řízení. Trest by měla soudkyně Deborah Taylorová vynést 29. dubna.

Foto: Sport.cz

Boris Becker

Článek

Šestinásobný grandslamový vítěz byl souzen kvůli vyhlášenému osobnímu bankrotu z roku 2017, který souvisel s půjčkou 3,5 milionu eur od soukromé banky Arbuthnot Latham. Soud v Londýně čtyřiapadesátiletého Beckera uznal vinným mimo jiné z neposkytnutí veškerého soupisu majetku a tajení dluhů.

Trojnásobný wimbledonský šampion byl obviněn také z toho, že věřitelům nedal devět trofejí a medailí ze své úspěšné kariéry. Becker u soudu, jenž začal 21. března, uvedl, že některé jeho trofeje zmizely. Bývalý první hráč světového žebříčku ujistil, že pokud by věděl, kde trofeje jsou, tak by je odevzdal.

Po svém bankrotu v roce 2017 měl Becker odevzdat k umoření dluhů nejen wimbledonské trofeje, ale také zlato z olympijských her v roce 1992 ve čtyřhře a trofeje z Australian Open 1991 a 1996. Část svých tenisových trofejí už Becker v minulosti prodal, aby splatil některé dluhy.

Obžaloba Beckera vinila také z toho, že při bankrotu zatajil dvě nemovitosti v Německu a podíl v londýnském bytě. Také měl údajně neohlášené dluhy ve výši 825 tisíc eur.

Během šestnáctileté profesionální kariéry si vítěz 49 turnajů vydělal na odměnách 25 milionů dolarů. V době bankrotu měl Becker odhadované dluhy ve výši 50 milionů liber (1,5 miliardy korun).

Reklama

Související témata: