Hlavní obsah

Berdych - García-López 6:4, 3:6, 1:6Berdych a Rosol v Monte Carlu končí. Karolína Plíšková si v Kuala Lumpuru zahraje čtvrtfinále

Aktualizováno

Tomáš Berdych si čtvrtfinále antukového turnaje Masters v Monte Carlu nezahraje. Český tenista prohrál se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem 6:4, 3:6 a 1:6. Nedařilo se ani Lukáši Rosolovi, který se i přes skvělý začátek o senzaci nepostaral. Proti Rogeru Federerovi vydržel na kurtu jen o šest minut déle než o den dříve Radek Štěpánek. Se čtvrtým nasazeným Švýcarem prohrál v osmifinále za 58 minut 4:6 a 1:6.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Tomáš Berdych se v Monte Carlu do čtvrtfinále neprobojoval.

Článek

Světová pětka Berdych splnil roli favorita jen v prvním setu. Jenže od poloviny druhého a stavu 3:2 prohrál s Garcíou deset z 11 gamů a počet jeho chyb, zejména při hře od základní čáry, se nakonec zastavil na čísle 49.

Třicetiletý García-López, 38. hráč žebříčku ATP, nasbíral nevynucených chyb jen třináct a Berdycha porazil potřetí z pěti vzájemných zápasů. Po nedělním titulu z antuky v Casablance si Španěl připsal další velký úspěch. Nyní ho čeká obhájce Srb Novak Djokovič.

Rosol trápil Federera jen v prvním setu

Osmadvacetiletý Rosol vstoupil do zápasu s Federerem razantně. Hned v první hře si vypracoval dva brejkboly a ve třetí dokonce bývalé světové jedničce sebral podání. Favorit ale v osmém gamu vyrovnal a převzal kontrolu nad zápasem. Rosolovi sebral podání celkem čtyřikrát a postoupil do čtvrtfinále.

Jubilejní 300. vítězství v kariéře na antuce oslavil v Monte Carlu Rafael Nadal. Španělský suverén, jenž na monackém podniku získal osm titulů za sebou, než vloni ve finále podlehl Novaku Djokovičovi, završil třetí stovku v osmifinále hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad Italem Andreasem Seppim.

První hráč světového žebříčku dosáhl milníku jako jedenáctý hráč v historii, naposledy to dokázal před sedmi lety jeho krajan Carlos Moya. K rekordu má ale ještě daleko, Argentinec Guillermo Vilas nasbíral na antuce 644 výher.

První antukové vítězství slavil Nadal před 12 lety na Mallorce, od té doby nasbíral na okruhu ATP na oranžovém povrchu 43 titulů včetně osmi grandslamových triumfů na Roland Garros.

Jeho příštím soupeřem bude krajan David Ferrer. Federera, jenž na turnaji startuje na divokou kartu poprvé od roku 2011, čeká Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Karolína Plíšková míří za obhajobou

Karolína Plíšková udělala na turnaji WTA v Kuala Lumpuru další krok k obhajobě loňského titulu, když po vítězství 6:1, 6:3 nad Číňankou Tuan Jing-jing postoupila do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude Cagla Büyükakcayová z Turecka. V obou předchozích vzájemných zápasech Plíšková vyhrála.

Dvaadvacetiletá Plíšková, jíž patří ve světovém žebříčku 75. místo, získala vloni v Malajsii zatím jediný titul na okruhu WTA. Postupem do čtvrtfinále navázala na předchozí turnaj v Monterrey, kde před dvěma týdny prošla rovněž mezi nejlepší osmičku.

Její sestra Kristýna naopak skončila v druhém kole po porážce od Chorvatky Donny Vekičové 6:1, 3:6, 5:7.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3 452 415 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:1
Ferrer (6-Šp.) - Dimitrov (12-Bulh.) 6:4, 6:2
García-López (Šp.) - Berdych (5-ČR) 4:6, 6:3, 6:1
Djokovič (2-Srb.) - Carreňo (Šp.) 6:0, 6:1
Nadal (1-Šp.) - Seppi (It.) 6:1, 6:3
Wawrinka (3-Švýc.) - Almagro (15-Šp.) bez boje
Raonic (8-Kan.) - Robredo (11-Šp.) 6:4, 6:3
Tsonga (9-Fr.) - Fognini (10-It.) 5:7, 6:3, 6:0
Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:1, 6:3
Čang Šuaj (2-Čína) - Čang Ling (Hongkong) 6:3, 4:6, 6:0
Büyükakcayová (Tur.) - Majeričová (Slovin.) 6:4, 6:4
Vekičová (7-Chorv.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 7:5
Cibulková (1-SR) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:1, 6:2

Reklama