Hlavní obsah

Berdych získal pro Slammers v exhibiční soutěži IPTL první výhru

Singapur

Tenista Tomáš Berdych se stal hrdinou týmu Singapore Slammers, když v takzvaném "rozstřelu" porazil Francouze Gaëla Monfilse a zajistil svému celku první výhru v exhibiční soutěži International Premier Tennis League. Slammers i díky Berdychovi zvítězili nad Indian Aces těsně 24:23 na gamy.

Foto: Edgar Su, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na tenisové exhibici v Singapuru.

Článek

Výběr Slammers čtyřikrát v řadě prohrál a i proti dosud neporaženým Aces se pro ně duel nevyvíjel dobře. Po třech zápasech prohrávali, ale pak Berdych poprvé zdolal Monfilse ve dvouhře 6:2 a snížil stav na rozdíl gamu. "Jsem rád, že jsem to zvládl. Nebylo to jednoduché, ale odehrál jsem výborný set," řekl Berdych.

V následující čtyřhře Australané Lleyton Hewitt s Nickem Kyrgiosem porazili Monfilse s Indem Rohanem Bopannou poměrem 6:5 a srovnali stav utkání na 23:23.

O vítězi tak musel rozhodnout speciální "rozstřel" s tie breakovým počítáním na sedm minut. "Jsem připraven na vše," řekl Berdych, než se postavil znovu proti Monfilsovi. Prohrával 1:3, ale pak otočil skóre po skvělých míčích na 10:4 a nakonec zvítězil 10:6. Při jeho vítězných úderech vyskakoval Kyrgios z lavičky stejně jako Patrick Rafter a Hewitt a strhnout se nechali také Andre Agassi a Serena Williamsová.

Po výhře tým Slammers Berdycha obstoupil a gratuloval mu. "Cítím se skvěle. Neexistuje lepší pocit. Když se raduje celý tým, je to vždy nádhera," řekl Berdych, který týmovou radost zná z dvou nedávných triumfů České republiky v Davisově poháru.

Reklama

Související témata: