Hlavní obsah

Debakl od Vondroušové? Nešťastná americká hvězda se na dvorci rozplakala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc dobře tušila, že ji čeká velmi těžká práce. Že však Sofia Keninová uhraje proti Markétě Vondroušové v boji o semifinále Billie Jean King Cupu pouhé dva gamy, o tom se jí nezdálo ani v nejhorším snu. Vítězka Australian Open z roku 2020 vzdorovala české jedničce hodinu a dvanáct minut a jejím největším úspěchem tak bylo, když mohla po posledním míčku opustit kurt…

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Slzy v očích Sofie Keninové v zápase proti Markétě Vondroušové

Článek

Po prohraném úvodním zápase Kateřiny Siniakové s Danielle Collinsovou stál před Markétou Vondroušovou jasný úkol. Porazit bývalou světovou čtyřku a srovnat na 1:1 na zápasy. Že však rodačku z Moskvy vyžene z kurtu s pouhými dvěma hrami, to netušila ani ona.

Téměř tři hodiny se Keninová rvala ve čtvrtek o bod se Švýcarkou Golubicovou, který i přes mečbol soupeřky vyhrála. Proti úřadující wimbledonské šampionce byla však zjevně nervózní Američanka od prvních míčků naprosto bez šance.

Rodačka ze Sokolova školila svou soupeřku ve všech směrech, a i když o rok starší Američanka několikrát dostala svou soupeřku do shody, své první podání vyhrála až za děsivého stavu 0:1 na sety a 0:5 na gamy ve druhé sadě.

Na tenistku, která si během kariéry prošla už celou řadou zdravotních problémů, dolehl naprostý zmar právě po páté hře druhé sady, kdy na lavičce propukla v pláč. Uklidňující slova kapitánky Kathy Rinaldiové pomohla rodačce z Moskvy aspoň k získání druhého gemu, na více to však nestačilo.

„Ten výsledek moc nevypovídá, bylo tam několik gamů, kdy jsme se tahaly o každý míček, ale jsem ráda, že jsem to zvládla,“ říkala po rychlém zápase spokojená Vondroušová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.