Hlavní obsah

Slovinsko - Rumunsko 3:2Slovinské tenistky postoupily na finálový turnaj B. J. King Cupu po obratu z 0:2

Slovinským tenistkám se v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu podařil osmý obrat ze stavu 0:2 na zápasy v historii soutěže dříve známé jako Fed Cup. Na antuce v Koperu domácí tenistky porazily 3:2 Rumunsko a při první účasti v kvalifikaci postoupily hned do finále.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Slovinská tenistka Tamara Zidanšeková vrací míček v kvalifikačním utkání Poháru Billie Jean Kingové.

Článek

Slovinky prohrály obě páteční dvouhry, ale Rumunkám se poslední krok udělat nepodařilo. Obrat dnes zkompletovaly Kaja Juvanová s Tamarou Zidanšekovou, které v rozhodující čtyřhře zdolaly 4:6, 6:4, 6:2 Irinu Baraovou a Monicu Niculescuovou. Debl byl přerušen v sobotu v prvním setu kvůli dešti a dohrával se až dnes. Dosud poslední comeback ze stavu 0:2 se podařil v roce 2015 Francii proti Itálii.

Před Slovinskem si postup na finálový turnaj zajistil český tým po výhře nad Ukrajinou, dále Francie, USA, Německo, Itálie, Kazachstán, Španělsko a Kanada. Devět těchto zemí doplní loňské finalistky Švýcarsko a Austrálii, které měly účast jistou. Dvanáctý tým dostane divokou kartu. Finálový turnaj se bude hrát 7. až 12. listopadu na dosud neurčeném místě.

Kvalifikace tenisového Poháru Billie Jean Kingové:
Kanada - Belgie 3:2
Fernandezová - Bonaventureová 4:6, 7:5, 6:2
Sebovová - Minnenová 2:6, 6:3, 3:6
Dabrowská, Fernandezová - Flipkensová, Minnenová 6:1, 6:2
Slovinsko - Rumunsko 3:2
Juvanová, Zidanšeková - Baraová
Niculescuová 4:6, 6:2, 6:4

Reklama