Hlavní obsah

Ukrajina - Rumunsko 2:3Tenistky Rumunska otočily v kvalifikaci duel s Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenistkám Rumunska se podařil v kvalifikaci o účast na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu v duelu s Ukrajinou málo vídaný obrat. Rumunky jako devátý tým od roku 1995, kdy se hraje na tři vítězné zápasy, dokázaly duel otočit ze stavu 0:2 po prvním dnu a po výhře 3:2 postoupily do Sevilly.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

O obrat se v utkání, jež se kvůli válce na Ukrajině hrálo na zelené antuce ve Fernandina Beach na Floridě, postaraly Ana Bogdanová a Jaqueline Cristianová. Obě v sobotu vyhrály své dvouhry a poté i rozhodující čtyřhru 6:2, 7:6 proti dvojčatům Ljudmyle a Nadije Kičenokovým. Na finálový turnaj se kvalifikovaly poprvé.

Němky se dokázaly vyrovnat s bouřlivým prostředím v Sao Paulu, kde proti nim vedle domácích tenistek stálo 10 tisíc diváků, a postoupily po výhře 3:1. Třetí bod získala Laura Siegemundová po výhře 6:1, 2:6, 6:3 nad Carolinou Alvesovou.

Postup si z kvalifikace v sobotu zajistily také Austrálie, Japonsko, Polsko, Slovensko, Británie a USA. Doplnily tak čtveřici týmů, které měly účast na listopadovém vyvrcholení v Seville jistou předem: obhájkyně titulu Kanaďanky, loňské poražené finalistky Italky, domácí Španělky, a díky divoké kartě i české reprezentantky.

Kvalifikace tenisového Poháru Billie Jean Kingové:
Fernandina Beach (USA):
Ukrajina - Rumunsko 2:3
L. Kičenoková, N. Kičenoková - Bogdanová, Cristianová 2:6, 6:7 (7:9)
Sao Paulo:
Brazílie - Německo 1:3
Alvesová - Siegemundová 1:6, 6:2, 3:6

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.