Hlavní obsah

Bizarní zkrat ve Wimbledonu Serenu Williamsovou nezastavil. Má hrát už příští týden v Bastadu

Londýn

Minulý týden tenisové fanoušky totálně zaskočil způsob, jakým světová jednička Serena Williamsová ukončila svoji účast na letošním Wimbledonu. Svět obletěly obrázky z utkání ženské čtyřhry, v němž malátná Američanka nebyla schopna ani chytit míček od sběrače, natož ho dostat při servisu přes síť. Rozjela se vlna spekulací od těhotenství přes užívání drog, nicméně už příští týden by měla být světová jednička znovu v akci.

Foto: Toby Melville, Reuters

Serena Williamsová (vpravo) v péči lékařky při utkání wimbledonské čtyřhry. Vlevo sestra americké hráčky Venus.

Článek

Serena Williamsová má totiž od příštího pondělí obhajovat titul ve švédském Bastadu. Americké stanici ESPN sdělila ředitelka švédského turnaje Nina Wennerströmová, že i přes potíže ve Wimbledonu Američanka svoji účast v Bastadu potvrdila.

I když její vysvětlení mnozí, včetně legendární Martiny Navrátilové, zpochybňovali, Američanka vysvětlila své problémy zákeřným virem.

„Mám zlomené srdce z toho, že nemůžu pokračovat v turnaji. Myslela jsem, že to zvládnu, protože jsem opravdu chtěla hrát, ale ten virus mě úplně vyřídil," napsala v prohlášení poté, co odstoupila ze čtyřhry, v níž nastoupila po boku Venus.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.