Hlavní obsah

Bouřlivák zase v ráži! Na turnaji v Římě se postaral o rozruch

Řím/Praha

Francouzský tenista Benoit Paire, který je znám především kvůli svým excesům než svými výkony na kurtu, se zase vyznamenal. Na antukovém turnaji v Římě hrál v prvním kole s domácím Stefanem Travagliou a během druhého setu se odmítal smířit s verdiktem rozhodčích.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Francouz Benoit Paire si fotí místo dopadu míčku, které bylo třikrát potvrzeno jako aut.

Článek

Aktuálně 35. hráč světového žebříčku Paire se netají tím, že turnaje ATP obráží zejména kvůli odměně, kterou shrábne po prvním kole a ani se nesnaží postoupit dál, protože ho atmosféra bez diváků na tribunách nebaví.

Často kritizuje koronavirová opatření, na kurtu se vzteká jako malé děcko a kvůli jeho výstupům mu Francouzská tenisová federace dokonce zakázala účast na olympijských hrách v Tokiu. V prvním kole Italian Open se Paire zase pohádal s rozhodčími, protože se odmítal smířit s jejich verdiktem.

Ve druhém setu za stavu 2:2 a 15:15 zahlásil čárový rozhodčí aut při podání Pairea, ale ten s tímto výrokem nesouhlasil. Situaci tedy šel přezkoumat umpirový rozhodčí Carlos Bernardes, který aut potvrdil. To Francouze vytočilo a začal se s ním hádat.

Ani potvrzení verdiktu rozhodčích použitím jestřábího oka Pairea neodradilo. Po zápase dokonce zavolal svého soupeře, aby dopad míčku překontrolovali spolu. Italský tenista Stefan Travaglia, který Francouze porazil po setech 6:4 a 6:3, tuto nabídku odmítl. Paire tak vytáhl mobilní telefon a místo dopadu míčku si vyfotil. Asi jako památku na svůj další prohraný zápas...

Reklama

Související témata: