Hlavní obsah

Bravo! Krejčíková se Siniakovou po obratu slaví. Na Turnaji mistryň jsou suverénní

Aktualizováno

Tentokrát sice musely dramatický duel otáčet, ale české tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nakonec vyhrály i třetí zápas čtyřhry ve skupině El Tajín na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře. Chilanku Alexu Guarachiovou a Desirae Krawczykovou ze Spojených států amerických porazily 5:7, 7:6 a 10:7. Olympijské vítězky z Tokia tak v úterním semifinále narazí na americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová.

Foto: Henry Romero, Reuters

Barbora Krejčíková v utkání Turnaje mistryň.

Článek

Letošní šampionky Roland Garros Krejčíková a Siniaková šly v obou setech první do brejku, ale v úvodní sadě přišla třikrát o servis Siniaková, naposledy po dvojchybě ve dvanácté hře. Druhý set dospěl do tie breaku, který Češky ovládly poměrem 7:3. V rozhodujícím super tie breaku vyhrály od stavu 4:4 tři míče v řadě a poslední dva body zajistila svým servisem Krejčíková.

"Soupeřky hrály výtečně, bylo to hodně náročné a jsem moc ráda, že jsme nakonec vyhrály," řekla Krejčíková na kurtu. "Ladí nám to, jsme dobré parťačky a jsem moc ráda, že mám Báru po svém boku. Bylo by skvělé získat trofej, ale ještě máme před sebou hodně práce a bude to těžké," dodala Siniaková směrem k deblovému poháru pojmenovaném po Martině Navrátilové.

Krejčíková a Siniaková hrají Masters v deblu potřetí v řadě a v semifinále jsou stejně jako při své premiéře v roce 2018, kdy nakonec prohrály v Singapuru až v boji o titul. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017.

Rozhodnuto je i o semifinalistkách dvouhry. Po Estonce Anett Kontaveitové a Španělce Garbiňe Muguruzaové si účast ze skupiny Chichén Itzá zajistily účast ve vyřazovacích bojích další Španělka Paula Badosaová a Maria Sakkariová. Čtvrtá nasazená Řekyně následně změří síly s Kontaveitovou, druhé semifinále bude čistě španělskou záležitostí.

Sakkariová prohrávala v prvním setu 3:5, ale prorazila podání turnajové jedničky Sabalenkové a ve dvanácté hře odvrátila setbol. V tie breaku si pomohla třemi esy, zatímco Běloruska udělala dvě dvojchyby. Tie break druhého setu ztratila, ale třetí sadu otočila z 1:3 a vyhrála po dvou hodinách a 47 minutách. "Byla to jízda na horské dráze. Vybojovala jsem to srdcem," řekla.

Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):
Čtyřhra, skupina El Tajín:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Guarachiová, Krawczyková (6-Chile/USA) 5:7, 7:6 (7:3), 10:7
Sie Šu-wej, Mertensová (4-Tchaj-wan/Belg.) - Fichmanová, Olmosová (8-Kan./Mex.) 6:4, 7:6 (7:3).
1.Krejčíková, Siniaková3306:1
2.Sie Šu-wej, Mertensová3214:2
3.Guarachiová, Krawczyková3123:5
4.Fichmanová, Olmosová3031:6
Dvouhra:
Skupina Chichén Itzá:
Šwiateková (5-Pol.) - Badosaová (7-Šp.) 7:5, 6:4
Sakkariová (4-Řec.) - Sabalenková (1-Běl.) 7:6 (7:1), 6:7 (6:8), 6:3.
1.Badosaová3214:2
2.Sakkariová3214:3
3.Sabalenková3123:5
4.Šwiateková3123:4
Dotáhnou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou svoje snažení na Turnaji mistryň až k titulu?
ano
90,7 %
ne
9,3 %
Celkem hlasovalo 6948 čtenářů.

Reklama