Hlavní obsah

Britská média po Macháčově triumfu: Murray? Zlomený muž křičící bolestí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se začátek února letošního roku, když český tenista Tomáš Macháč srazil na turnaji v Marseille legendárního Andyho Murrayho. Teď, na probíhajícím turnaji v Miami, se mu to po více než tří a půl hodinové úchvatné bitvě povedlo znovu. Berounský rodák zvítězil 5:7, 7:5 a 7:6 a postoupil již do osmifinále. Jeden z důležitých a dost možná klíčových okamžiků zápasu přišel za stavu 5:5 ve třetím setu, kdy si skotský veterán ošklivě podvrtl kotník. Právě k tomuto momentu se britská média vrací jako ke klíčovému okamžiku.

Sestřih utkání Tomáš Macháč - Andy MurrayVideo: sntv

 
Článek

Byl to parádní zápas. Po hodině hry získal Murray v souboji s Macháčem vůbec první set ve vzájemných zápasech, ve druhém, který trval ještě o devět minut déle, však kraloval český tenista. V rozhodující sadě pak Macháč vedl 5:2, bývalá světová jednička hnaná nadšeným publikem však srovnala na 5:5.

A právě po proměněném gamebolu, který vymazal třígemový náskok českého tenisty, si Murray ošklivě podvrtnul levý kotník a v bolestech se zhroutil u sítě. Tento moment hodnotí britská média jako klíčový pro zbývající průběh utkání.

„Murray křičel bolestí. Na lavičce vypadal jako zlomený muž, kroutil hlavou a nevypadalo to, že by mu lékařské ošetření mělo nějak pomoci. Jeho odhodlání však bylo neuvěřitelné, když dokázal zápas dovést do tiebreaku a i v něm vedl 5:3,“ ocenil výkon šestatřicetiletého tenisty britský Dailymail.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Macháč v duelu s Andym Murraym.

„Murray ukázal, že i přes pomalu končící kariéru je schopen hrát špičkový tenis. Nenechal se zlomit nepříznivě se vyvíjejícím zápasem a ukázal srdce bojovníka. Jeho koncentraci tak narušovali jen někteří neukáznění fanoušci či debaty s hlavním rozhodčím,“ pokračují v hodnocení hry trojnásobného grandslamového šampiona britská média.

S velkou pravděpodobností se jednalo o poslední start Murrayho v Miami, skotský tenista by se podle předpokladů měl v letošní sezoně rozloučit s veleúspěšnou kariérou.

V boji o čtvrtfinále se Tomáš Macháč, který se v live žebříčku posunul již na 50. místo, střetne s Italem Matteem Arnaldim.

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová