Hlavní obsah

Britské fiasko na French Open! A bude ještě hůř, obává se Watsonová

Praha

Turnaj, na který by na Ostrovech raději zapomněli. Letošní French Open se britským tenistům vůbec nepovedlo. V hlavní soutěži se jich představilo šest, do druhého kola nepostoupil jediný. A to podle řady odborníků zdaleka nemusí být ta nejhorší zpráva, která k následovníkům Murrayho a spol. míří.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zklamaný Andy Murray během prvního kola French Open.

Článek

Andy Murray, Daniel Evans, Cameron Norrie a Johanna Kontaová, Liam Broady i Heather Watsonová. To je seznam britských tenistů, kteří vstoupili do prvního kola Roland Garros. Nikdo však svého soupeře nezdolal.

Právě Watsonová završila fiasko v úterý, kdy jako poslední prohrála 6:7, 4:6 s domácí Fionou Ferrovou. "Obávám se o budoucnost britského tenisu. Máme pár dobrých mladých hráčů, ale je jich hrozně málo. Zatím nevidím nikoho, kdo by mohl být ve světové padesátce," řekla Watsonová.

Apelovala na domácí tenisovou asociaci, aby pomohla širší základně talentů. "A ne (prostřednictvím svých akademií) jen hrstce vyvolených," dodala.

Na Roland Garros neuspěla ani její favorizovaná krajanka a světová třináctka Kontaová, která nestačila na Američanku Cori Gauffovou, nebo Murray. Bývalý první hráč žebříčku, jehož kariéru poznamenaly operace kyčle, utržil debakl od Švýcara Stana Wawrinky.

Reklama

Související témata: