Hlavní obsah

Brněnská rodačka poslala wimbledonská esa ze hry! Murray se Serenou skončili

Praha

Takhle brzký konec se rozhodně nečekal. Tenisový pár snů ve složení Serena Williamsová, Andy Murray se rozloučil se slavným Wimbledonem ve smíšené čtyřhře už v osmifinále, když nestačil na americko-brazilský pár Nicole Melicharová, Bruno Soares, kterému podlehl po setech 3:6, 6:4 a 2:6.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Andy Murray se Serenou Williamsovou nestačili v osmifinále Wimbledonu na Bruna Soarese s Nicole Melicharovou

Článek
Fotogalerie

Byli jedním z největších lákadel probíhajícího Wimbledonu. Po zranění se vracející Andy Murray a třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová však ve slavném All England Clubu končí už po třetím zápase.

Na jejich vyřazení se podílela americko-brazilská dvojice Melicharová, Soares. Zatímco věkový rozdíl mezi hvězdnou dvojicí Williamsová, Murray činil jen pět let, na druhé straně to bylo rovných dvanáct. Brněnské rodačce reprezentující Spojené státy Nicole Melicharové je 25, jejímu tenisovému parťákovi 37.

Na kurtu si však rozuměli o poznání lépe. A není divu. Brazilci, který se věnuje již výhradně čtyřhrám, patří v žebříčku sedmá příčka, jeho „české" parťačce pak 15. pozice.

Deblové zkušenosti Sereny nestačily

Murray se během své kariéry věnoval prakticky výhradně dvouhrám, debly zařadil do své kariéry až jako pomocný prostředek při návratu po vleklých zdravotních problémech s kyčlí.

Williamsová má na svém kontě již čtrnáct grandslamových titulů ve čtyřhře, naposledy se radovala z triumfu v roce 2010 na French Open. "Je úžasné sdílet kurt s někým, jako je Andy, zvláště na tomhle dvorci a v tomhle místě, které je jeho domácím," jásala po druhém vítězném zápase slavného páru Serena.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Andy Murray a Serena Williamsová na své soupeře nestačili.

Ve středečním osmifinálovém duelu však pár, přezdívaný fanoušky "Murrena" nebo "Serandy", od začátku ztrácel. V prvním setu prohrával už 0:3, náskok stáhnout nedokázal a sadu za 32 minut ztratil 3:6. Druhá sada přinesla jediný brejk za stavu 5:4 pro Williamsovou s Murraym a to jim stačilo k vítězství 6:4 a vyrovnání stavu na 1:1.

Rozhodující moment zápasu však slavný pár nezvládl. Hned na úvod závěrečného dějství opět rychle prohrával 0:3, což se ukázalo jako rozhodující. Melicharová se Soaresem vyhráli 6:3, celý zápas za 92 minut 2:1 na sety a postoupili do čtvrtfinále.

Wimbledon Murraymu nevyšel

„Bude strašlivě těžké je porazit, oba to berou vážně a myslím, že to bude pocta i pro diváky, protože budou svědky historického momentu. Budu se určitě dívat," říkala nedávno bývalá světová jednička Viktoria Azarenková. O to víc brzká porážka tenisový svět překvapila.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Nicole Melicharová a Bruno Soares se radují z výhry.

Murraymu nevyšla ani čtyřhra, kde spolu s Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem skončili již ve druhém kole.

Možnost spravit si náladu bude mít Serena Williamsová již ve čtvrtek, kdy bude bojovat o postup do wimbledonského finále s Barborou Strýcovou.

Český tenis má ve čtvrtfinále mixu zastoupení díky Květě Peschkeové, jež má za partnera Nizozemce Wesleyho Koolhofa.

Reklama

Související témata: