Hlavní obsah

Bude to maso, věští kapitán. Švýcarky si na Češky věří

Praha

Když hrály Švýcarky v Praze naposledy Fed Cup v roce 2018, vůbec si proti Češkám neškrtly. Zato nyní před rozhodujícím zápasem skupiny D Billie Jean King Cupu, jsou plné sebevědomí. Vítězky postupují do semifinále.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Petr Pála sleduje tenistku Markétu Vondroušovou na tréninku

Článek

"Na ten Fed Cup se dobře pamatuju. Vracela jsem se po zranění, ale byla to pro mě důležitá zkušenost," prohlásila švýcarská jednička Belinda Bencicová, která před třemi lety prohrála obě dvouhry s Barborou Strýcovou a Petrou Kvitovou shodně 2:6, 4:6.

Jenže od té doby má tenistka se slovenskými kořeny proti českým soupeřkám na okruhu WTA bilanci 12:3! Letos si ji vylepšovala i na olympiádě v Tokiu, kde vyřadila svou dnešní sokyni Barboru Krejčíkovou a ve finále pak udolala Markétu Vondroušovou.

"Bára je určitě moc těžká soupeřka, však je třetí na světě. Hraje velmi konstantně, dostala se mezi top hráčky, ale já věřím, že budu mít šanci. Sebevědomí určitě mám," poznamenala Bencicová.

"Belinda hraje míče brzy po dopadu, čekám, že to bude hodně rychlé. Musím to držet," plánovala Krejčíková.

Věří si ale i spoluhráčka Bencicové z olympijské čtyřhry Viktorija Golubicová, která si před pěti lety při Fed Cupu v Lucernu ještě jako hráčka z druhé stovky světového žebříčku senzačně vyšlápla na obě české singlistky Karolínu Plíškovou i Strýcovou. A nedávno na turnaji v Indian Wells porazila i Vondroušovou.

Foto: David W Cerny, Reuters

Belinda Bencicová se raduje z vítězství nad Angelique Kerberovou

"Švýcarky prostě mají výborný tým. Myslím si, že to bude o pár míčích. Ale taky věřím, že diváci nám pomůžou, jako ti švýcarští pomohli v Lucernu Golubicové," doufá Pála.

"Češky asi nejsou šťastné, že hrají s námi. Ale jste doma, máte tady fanoušky. Bude to  vyrovnané, ale uvidíme," pousmála se významně Bencicová.

Z osmi fedcupových duelů proti českým tenistkám uspěly Švýcarky jen jednou v roce 1998, kdy jim postup v Brně uhrála Martina Hingisová, která je s týmem v roli asistentky i nyní.

Porazí české tenistky v Billy Jean Cupu Švýcarky?
ano
75,9 %
ne
24,1 %
Celkem hlasovalo 4574 čtenářů.

Reklama