Hlavní obsah

Bývalá světová čtyřka Kontaová skončila s tenisem: Už nemám psychickou sílu jít přes bolest

Bývalá čtvrtá tenistka světa Johana Kontaová ukončila kariéru. Mimo jiné tak nepomůže britské reprezentaci v kvalifikaci příštího ročníku Poháru Billie Jean Kingové s českým týmem.

Foto: Sport.cz

Johanna Kontaová měla během zápasu problémy se srdečním rytmem

Článek

"Je konec, ale jsem vděčná za všechno, co jsem dokázala. Všechno totiž spíš nasvědčovalo tomu, že se v tenise neprosadím," uvedla na sociálních sítích třicetiletá Kontaová.

Během desetileté profesionální kariéry získala čtyři tituly a zahrála si semifinále Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu, na US Open došla nejdál do čtvrtfinále.

Ve světovém žebříčku Kontaové aktuálně patří 113. místo. Nejvýše byla na čtvrté příčce v roce 2017, kdy se stala první britskou tenistkou v elitní pětce od roku 1984.

"O konci jsem dlouho přemýšlela, ale už nemám psychickou sílu jít přes bolest. A když nemůžu tvrdě pracovat, tak nemůžu na kurtu předvést to nejlepší. Prostě mi došla pára," prohlásila.

Kontaová tak bude chybět britské reprezentaci, kterou příští rok čeká v boji o účast na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové zápas v České republice. Utkání je na programu 15. a 16. dubna.

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.