Hlavní obsah

Centrkurt jak v Maroku. Lajny jsou ale stejné a míček kulatý, nemá obavy Krejčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jen samou chválu pějí české tenistky na areál v tureckém Beleku. V pátek a v sobotu se zde bude hrát kvalifikace o finálový turnaj Billie Jean King Cupu proti Ukrajině, která si po ruské invazi vybrala vyhlášený přímořský resort v provincii Antalya jako dějiště zápasu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková.

Článek

„Je znát, že tady mají s tenisem zkušenosti. Všechno máme pohromadě. Chodí se pěšky na pokoj. Takže je to velmi fajn, že se ničím nezdržujeme," líbí se kapitánovi Petru Pálovi.

I když zápasový kurt je na poměry tak velké akce velmi nezvyklý. Pokud se dostaví tribuna, bude utkání přihlížet kolem stovky diváků.

„Podobný kurt jsem zažil při Davis Cupu v Maroku (2006), kde byl i Tomáš Berdych," vzpomínal Pála. "Ale jinak je ten kurt velmi slušný. I když to samozřejmě nemůže být všude jako na Roland Garros."

Do dějiště už dorazila i pátá členka českého družstva Sára Bejlek. Její spoluhráčky mají za sebou i první tréninky, včetně týmové jedničky Barbory Krejčíkové.

„Kurt je docela rovnej, antuka je jemná, neboří se to. Míčky létají dobře. A ten centr? Je jiný, než bývají kurty při Fed Cupu... Ale lajny jsou na něm stejné a míček kulatý," mávla rukou Krejčíková, která si hned vybavila, že kousek od dějiště zápasu hrávala v letech 2013 a 2014 menší turnaje. „Dařilo se mi. Uhrála jsem i nějaká semifinále, finále."

V Beleku už panuje příjemné počasí, i když moře je ještě studené. Krejčíkovou to prý ale nezastaví.

„Na závěr dne toho musím využít. I jako regeneraci. Aspoň namočit nohy," naplánovala si.

Inspirace pro zbytek týmu?

„Když vyhrajeme, můžu tam skočit taky. Zase tak studená voda nebude," slíbil Pála.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.