Hlavní obsah

Čermák vyhrál v Acapulku s Mertiňákem čtyřhru

ACAPULCO

František Čermák si na turnaji v mexickém Acapulku připsal sedmnáctý deblový titul na okruhu ATP. Dvaatřicetiletý český tenista a jeho slovenský spoluhráč Michal Mertiňák zvítězili v sobotním finále čtyřhry nad polsko-rakouským párem Lukasz Kubot, Oliver Marach 10:7 v supertie-breaku. Dvouhry vyhráli Španěl Nicolas Almagro a Američanka Venus Williamsová.

Článek

Nejvýše nasazená Williamsová porazila ve finále obhájkyni prvenství Flavii Pennettaovou z Itálie po setech 6:1 a 6:2. Utkání, které trvalo jen 62 minut, vyneslo americké tenistce 41. triumf v kariéře a druhý za sebou, neboť před týdnem vyhrála i v Dubaji.

Celkově Williamsová prohrála jen jediný z posledních 21 zápasů. Na mexické antuce nejprve zvládla tři třísetové duely, v dalších dvou utkáních už byla naprosto suverénní a ztratila jen šest her. V semifinále hladce přešla přes Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

"Proti těm nejtěžším soupeřkám jsem tady ze sebe dokázala dostat to nejlepší," poznamenala Williamsová. Její protivnice Pennettaová hrála ve finále v Acapulku už pošesté za sebou, zvítězila ale jen v letech 2005 a 2008.

Naopak v mužském finále obhájce prvenství uspěl. Jednadvacátý hráč světového žebříčku Almagro porazil druhého nasazeného Gaela Monfilse dvakrát 6:4. Získal tak pátý titul v kariéře a francouzskému soupeři oplatil vyřazení v boji o postup do osmifinále lednového Australian Open.

Americký tenista Mardy Fish v neděli v Delray Beach ukončil téměř tříleté čekání na turnajový titul. Sedmadvacetiletý hráč dva týdny po prohraném finále v San Jose s Radkem Štěpánkem zdolal na Floridě ruského kvalifikanta Jevgenije Koroljova 7:5 a 6:3.

Fish se stal v sedmnáctileté historii turnaje prvním nejvýše nasazeným hráčem, jenž se radoval z titulu. Stříbrný medailista z olympijských her v Aténách navázal na své triumfy ze Stockholmu 2003 a Houstonu 2006.

ACAPULCO:
Muži (dotace 1 226 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Almagro (4-Šp.) - Monfils (2-Fr.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Čermák, Mertiňák (1-ČR/SR) - Kubot, Marach (2-Pol./Rak.) 4:6, 6:4, 10:7.
Ženy (dotace (220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
V. Williamsová (1-USA) - Pennettaová (2-It.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Llagosteraová, Martínezová (1-Šp.) - Domínguezová, Parraová (Šp.) 6:4, 6:2.
DELRAY BEACH:
Muži (dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Fish (1-USA) - Chardy (7-Fr.) 6:4, 6:1.
Dvouhra - finále:
Fish (1-USA) - Koroljov (Rus.) 7:5, 6:3.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Melo, Sá (2-Braz.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: