Hlavní obsah

Česká dominance nabírá na síle. Každá druhá tenistka z elitní osmičky mladých hráček je Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pohled, který neomrzí. V elitní stovce světového žebříčku se vyhřívá hned osm českých tenistek, z toho dvě mezi nejlepší desítkou. A ani do budoucna by se ta této statistice nemuselo tolik měnit. Mezi osmi nejlepšími hráčkami, které ještě nedosáhly osmnácti let, je totiž hned pětice hráček s českou vlaječkou za jménem.

Foto: ITF @ITFTennis·

Brenda Fruhvirtová patří k největší českým nadějím

Článek

Čas nejde zastavit. Petra Kvitová ve svých 32 letech pomalu vyklízí pozice mezi světovou elitou. Osmou příčku sice stále drží Karolína Plíšková, ale i o tři roky mladší krajanka Kvitové bude mít čím dál tím více práce vypořádat se s nastupující mladou generaci. Mezi Top Ten je lounská rodačka také nejstarší tenistkou.

Naděje českého ženského tenisu se tak upínají k světové dvojce Barboře Krejčíkové, nejlepší roky kariéry by měly čekat i na dvaadvacetiletou Markétu Vondroušovou a pokud ji přestanou trápit zdravotní problémy, tak i na Karolínu Muchovou či Marii Bouzkovou.

Tím to však zdaleka končit nemusí. Svůj mimořádný talent prokazují už i mezi dospělými sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy. V posledních týdnech na sebe velmi výrazně upozornila stále teprve čtrnáctiletá Brenda, která ovládla dva turnaje kategorie ITF v Argentině.

Poklona od legend

Fantastické výkony mladé Češky okouzlily i kouče Sereny Williamsové Patricka Mouratoglou: "Dobře si ji zapamatujte a věřte ji. Protože jinak by vás to mohlo později mrzet. Jsem na tebe pyšný," vzkázal přes sociální sítě mladší ze sester Fruhvirtových slavný stratég. A zdaleka nebyl sám. Se slovy obdivu přispěchaly i další tenisové ikony jako argentinská superstar Gabriela Sabatiniová, legendární John McEnroe a mnozí další.

Foto: @Fruhvirtova, Twitter

Brenda Fruhvirtová (vpravo) ovládla turnaj v Tucumánu.

Sestry Fruhvirtovy však zdaleka nejsou jedinými nadějemi českého tenisu. Fantastickými výkony se především v druhé polovině minulé sezony prezentovala šestnáctiletá Sára Bejlek, pomyslnou světovou dvojkou hráček do osmnácti let je pak vítězka juniorského French Open z minulého roku Linda Nosková.

Mezi veliké naděje patří i šestnáctiletá Nikola Bartůňková. Všechny jmenované slečny se přitom vejdou mezi nejlepším osm hráček světa, které ještě nedosáhly plnoletosti.

Nejlepší hráčky do 18 let
POŘADÍJMÉNOVĚKNÁRODNOST
1.Victoria Kasintsevová16Andora
2.Linda Nosková17Česko
3.Erika Andreevová17Rusko
4.Linda Fruhvirtová16Česko
5.Sára Bejlek16Česko
6.Katrina Scottová17USA
7.Brenda Fruhvirtová14Česko
8.Nikola Bartůňková16Česko

Reklama