Hlavní obsah

Fantazie! Čtrnáctiletá česká tenisová hvězdička ovládla druhý turnaj v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctiletá česká tenistka Brenda Fruhvirtová řádí jako uragán! Po premiérovém titulu na okruhu ITF mezi profesionálkami z minulého týdne, ovládla další turnaj ITF W25 v argentinském Tucumanu. Ve finále ve třetím setu proti nasazené jedničce Paule Ormaecheaové odvrátila dva brejkboly a po setech 6:3, 1:6 a 6:4 se radovala z vítězství.

Foto: Twitter @gasparlanca

Brenda Fruhvirtová předvádí vynikající výkon

Článek

Brendě Fruhvirtové se v Argentině daří na jedničku. Po premiérovém titulu mezi profesionálkami se po týdnu raduje z druhého. Tentokrát se se 177. hráčkou žebříčku Ormaecheaovou střetla oproti předchozímu semifinále rovnou až ve finále a opět došlo na třísetovou bitvu.

Češka sice v úvodní hře ztratila servis, poté však získala čtyři gemy v řadě a první sadu vyhrála poměrem 6:3. O několik set míst v žebříčku lepší Argentinka Ormaecheaová však ve druhé sadě dominovala a získala ji jednoznačným poměrem 6:1. Ve třetím setu se dokonce dostala do vedení 3:1 a s čtrnáctiletou českou nadějí to vypadalo bledě.

Jenže Fruhvirtová se nadechla k famóznímu obratu. V pátém gemu odvrátila dva brejkboly, rázem otočila vývoj zápasu ve svůj prospěch, ujala se vedení 5:3 a šla podávat na vítězství. Servis sice ztratila, ale v desátém gemu už nezaváhala a radovala se ze zisku druhé trofeje v řadě.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka