Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 2:4České florbalistky padly se Švýcarskem a skončily na EFT v Turku poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České florbalistky podlehly na závěr Euro Floorball Tour v Turku Švýcarsku 2:4 a skončily bez bodu poslední. Nenavázaly tak na zářijové vystoupení na EFT v Ústí nad Labem, kde obsadily s pěti body druhé místo. Turnaj v Turku byl generálkou na mistrovství světa v Singapuru, které se bude hrát od 2. do 10. prosince.

Článek

Svěřenkyně trenéra Lukáše Procházky po porážkách s domácím Finskem 3:6 a Švédskem 2:7 hrály se Švýcarskem přímo o 3. místo. Soupeřky, které byly také bez bodu po porážkách se Švédkami 2:6 a s Finkami 4:5, se ujaly vedení v 5. minutě zásluhou Nathalie Spichigerová. Češky se v úvodní části neprosadily ani při vyloučení Anji Wyssové.

Švýcarky se při trestu Lucie Želízkové prosadily. Ve 24. minutě prostřelila Moniku Šolleovou mezi nohama Céline Stettleová. V čase 33:12 zvýšila Chiara Bertiniová už na 3:0. Za 27 sekund snížila Anna Brucháčková, která sebrala balonek Doris Bergerové a poprvé překonala Laru Heiniovou.

V 54. minutě opět unikly Švýcarky na tříbrankový rozdíl díky Spichigerové, která se prosadila podruhé v utkání. V čase 56:07 při power play zkorigovala výsledek Michaela Kubečková. V závěru ještě trefila Nela Jiráková tyčku.

Euro Floorball Tour žen v Turku:
Česko - Švýcarsko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. A. Brucháčková, 57. Kubečková (Krupnová) - 5. Spichigerová (Rüttimannová), 24. Stettlerová (Gerigová), 34. Bertiniová (Wyssová), 54. Spichigerová (Gerigová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 104.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.