Hlavní obsah

České tenistky opět oslnily. Plíšková a Vondroušová usilují o vítězství v anketách WTA

Londýn/Praha

České tenistky opět zářily. I v květnu byly na turnajích hodně vidět a WTA je za jejich parádní výkony nominovala do svých tradičních anket. Talentovaná Markéta Vondroušová usiluje o vítězství hned ve dvou kategoriích, Úder měsíce a Průlom měsíce. Karolína Plíšková se pak může stát Hráčkou měsíce.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová usiluje o vítězství ve dvou kategoriích.

Článek

Jako každý měsíc i nyní WTA vyhlásila nominace ve svých třech anketách, hráčka, průlom a úder měsíce. Ve všech třech najdeme i české tenistky. V kategorii nejlepší hráčka je nominována Karolína Plíšková, která po zdravotních problémech dokázala ovládnout turnaj v Římě.

Spolu s ní o cenu, kterou v dubnu vyhrála Petra Kvitová, usilují ještě další tři hráčky. Britka Johanna Kontaová, která se v Římě dostala až do finále, v něm však nestačila právě na Plíškovou. Kiki Bertensová, která vyhrála turnaj v Madridu a Rumunka Simona Halepová, poražená finalistka tohoto turnaje.

Další Češkou, která okouzlila WTA, je Markéta Vondroušová. Talentovaná tenistka je za své výkony nominována hned ve dvou kategoriích, průlom a úder měsíce. Vondroušová překvapila v Římě, kde v jeden den dokázala porazit dvě vynikající hráčky. Dopoledne si poradila s grandslamovou vítězkou Halepovou, odpoledne pak vyřadila Rusku Darju Kasatkinovou. Její cestu turnajem zastavila až ve čtvrtfinále Kontaová.

Spolu s ní v této kategorii o vítězství usilují Bertensová, kazašská tenistka Julia Putincevová, která vyhrála minulý týden turnaj v Norimberku a méně známá Francouzka Chloé Paquetová, která překvapila ve Štrasburku, kde se dostala až do semifinále. V anketě Úder měsíce je Vondroušová nominována za dlouhou výměnu a následný obhoz Kasatkinové na turnaji v Římě.

Svými údery nadchly a nominaci v této anketě si také vysloužily vítězka třiadvaceti grandslamů, Američanka Serena Williamsová, Ukrajinka Dajana Jastremská a světová trojka Halepová. Hlasovat pro svou favoritku v jednotlivých kategoriích můžete na webových stránkách WTA.

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.