Hlavní obsah

Češky proti sobě! Kvitová s Plíškovou se utkají na Turnaji mistryň

Aktualizováno

Česká tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková se spolu utkají v Bílé skupině Turnaje mistryň v Singapuru, v níž figurují také obhájkyně titulu Caroline Wozniacká z Dánska a Elina Svitolinová z Ukrajiny. Hrát se začne v neděli 21. října.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová přichází na slavnostní losování Turnaje mistryň.

Článek
Fotogalerie

"Všechno jsou to skvělé hráčky a jsou tu proto, že měly výbornou sezónu. To znamená, že bez ohledu na los bude každý zápas těžký a já se musím dobře připravit. Není tu lehká soupeřka, tím to bude napínavější," řekla Kvitová.

"Se všemi už jsem hrála, znám je. Je tam obhájkyně Wozniacká, to bude složité. Stejně jako Kvitová, tu jsem ještě nikdy neporazila. Snad budu hrát nejlépe, jak dovedu, a uvidíme," prohlásila Plíšková.

V Červené skupině jsou nejvýše nasazená Angelique Kerberová z Německa, Japonka Naomi Ósakaová, Američanka Sloane Stephensová a Kiki Bertensová z Nizozemska.

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová situaci s krajankou ve skupině zažila. V roce 2015 porazila v posledním utkání Lucii Šafářovou a prošla do semifinále. "Bude to soupeřka jako každá jiná," řekla Kvitová už dříve k možnému střetu s Plíškovou.

Kvitová porazila Plíškovou ve všech třech vzájemných zápasech na okruhu WTA. Letos se střetly v Madridu a Kvitová v semifinále zvítězila 7:6 a 6:3.

Levou rukou hrající Kvitová umí i na Svitolinovou, kterou zdolala sedmkrát a prohrála jen jednou. Nejčastěji hrála s Wozniackou a s letošní královnou Australian Open má pozitivní bilanci 8:5. Loňská semifinalistka Plíšková má naopak s Dánkou poměr vzájemných zápasů 3:6, zato Svitolinovou porazila pětkrát ze sedmi zápasů.

Problémy zad vyřadily ze hry Simonu Halepovou z Rumunsku, která má přes neúčast v turnaji jistotu, že si udrží pozici světové jedničky.

Los Turnaje mistryň ( v závorce nasazení)
Červená skupina
Angelique Kerberová (1)
Naomi Ósakaová (3)
Sloane Stephensová (5)
Kiki Bertensová (8)
Bílá skupina
Caroline Wozniacká (2)
Petra Kvitová (4)
Jelena Svitolinová (6)
Karolína Plíšková (7)
Program Turnaje mistryň:
Neděle 21. října - Bílá skupina:
11:00 Kvitová (4-ČR) - Svitolinová (6-Ukr.)
Wozniacká (2-Dán.) - Karolína Plíšková (7-ČR).
Pondělí 22. října - Červená skupina:
13:30 Ósakaová (3-Jap.) - Stephensová (5-USA)
Kerberová (1-Něm.) - Bertensová (8-Niz.)

Reklama

Související témata: