Hlavní obsah

Cetkovská označila výhru nad Dementěvovou za největší v kariéře

INDIAN WELLS

Česká tenistka Petra Cetkovská si v sobotu na turnaji v Indian Wells připsala zatím nejcennější skalp své kariéry. Po více než dvou hodinách zdolala čtvrtou hráčku světa Jelenu Dementěvovou. Během osmileté dráhy tenisové profesionálky se prostějovské rodačce podařilo vyhrát nad hráčkou z první světové desítky jen jedinkrát - loni v Birminghamu nad tehdy desátou Marion Bartoliovou z Francie.

Článek

"Tohle je určitě mé největší vítězství. Snažila jsem se hrát při každé příležitosti agresivně, i kdybych měla udělat chybu. To jsem si opakovala v hlavě po celou dobu," vysvětlila svou taktiku na zkušenou Rusku. "Soustředila jsem se na každý míček a pořád doufala, že to zvládnu," dodala hráčka, která se na světovém žebříčku objevila nejvýše loni v červnu, kdy jí patřilo 48. místo. V dalším zápase na štědře dotovaném turnaji ji čeká Slovenka Daniela Hantuchová, se kterou se dosud na okruhu WTA nestřetla.

Její úspěch nesnižuje ani fakt, že se Dementěvová necítila zrovna ve své kůži. "Možná jsem neměla vůbec do Indian Wells jezdit. Potřebovala bych delší přestávku, abych mohla hrát ten nejlepší tenis, který dovedu. Když byl čas trénovat, cítila jsem se unavená. Tohle byl za dlouhou dobu určitě můj nejhorší zápas," uvedla světová čtyřka poté, co vyrobila v zápase 14 dvojchyb a osmkrát ztratila servis.

Během krátké sezóny už nastoupila Dementěvová do sedmého turnaje, přičemž dva z nich vyhrála, v jednom se dostala do finále a na Australian Open hrála semifinále.

Reklama

Související témata:
  Macháč - Arnaldi dnes 14 : 30
20240509T14 : 30:00+0200
Macháč vs. Arnaldi
Macháč vs. Arnaldi
Macháč
Arnaldi
  Bogdanová - Vondroušová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová
Vondroušová
  Cirsteaová - B. Fruhvirtová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová
B. Fruhvirtová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.