Hlavní obsah

Chceme to dotáhnout ve čtyřhře, přeje si Navrátil. Diváci byli fantastičtí, chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzali to přes kopírák. Stejným skóre 6:1, 7:6 jako Jakub Menšík zdolal ve druhé dvouhře daviscupové kvalifikace izraelského soupeře i Jiří Lehečka. Proti Danielu Cukiermanovi proměnil po 90 minutách první mečbol, a ve Vendryni tak po úvodním dnu panuje očekávaný stav 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek
Fotogalerie

„Všichni jsme tento výsledek čekali. Kuba nastoupil sebevědomě, ale po první sadě začal tlačit moc na pilu. Dělal chyby, ovšem klobouk dolů, jak otočil tie-break a utkání dokončil,“ hodnotil kapitán Jaroslav Navrátil.

„Nevím, jestli se kluci domluvili, ale ten druhý zápas byl velice podobný. Začátek v klidu, Jirka pak taky trochu kazil. Nevyužil tam šance, ale v tie-breaku zase ukázal, že je hráčem, co patří do první třicítky,“ těšilo Navrátila.

Zítra by tak mohla postup zařídit už úvodní čtyřhra, do které jsou nahlášeni Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem. „Věříme, že to hned dotáhneme. Kluci to mají natrénované, kvalita by měla hovořit pro nás,“ mínil český kapitán. Jeho protějšek Jonathan Erlich ale doufá, že to jeho svěřenci Česku ještě můžou zkomplikovat. „Stále máme víru,“ řekl bývalý vynikající deblista.

Nebylo to sice úplně bez kazu, ale klíčové jsou dvě výhry bez ztracené sady, které zahřály 1300 diváků v nabité hale.

„Z Třince je publikum spíš hokejové, ale lidi Kubu strašně zvedli, když se tolik nedařilo. Udělali fantastickou kulisu. Oba kluci si to chválili,“ ocenil Navrátil.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka