Hlavní obsah

Cibulková - McHaleová 6:3, 6:3Cibulková je po necelých dvou letech ve finále turnaje WTA. Wawrinka triumfoval v Dubaji

Acapulco
Aktualizováno

Po téměř dvou letech se slovenská tenistka Dominika Cibulková probojovala do finále turnaje WTA. V mexickém Acapulcu v pátek porazila Američanku Christinu McHaleovou 6:3, 6:3 a bude hrát o pátý titul v kariéře s její krajankou Sloane Stephensovou. Turnajová dvojka v druhém semifinále smetla Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 6:2, 6:0.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Článek

Cibulková si může v Acapulcu zopakovat triumf z roku 2014, kdy ve finále zdolala právě McHaleovou a získala dosud poslední titul. "Poprvé jsem znovu ve finále turnaje, který už jsem vyhrála. Je to parádní pocit," radovala se šestadvacetiletá Slovenka, která loni laborovala čtyři měsíce s Achillovou šlachou.

"Už jsem zdravá. Tvrdě jsem trénovala a zdá se, že si všechno znovu sedlo. Mám ze své hry dobrý pocit," uvedla předloňská finalistka Australian Open, jež si polepší ze současné 66. pozice ve světovém žebříčku. S finálovou soupeřkou Stephensovou, která je v pořadí WTA na 24. místě, má vyrovnanou bilanci 1:1.

O mužský titul v Acapulcu budou hrát Rakušan Dominic Thiem a Australan Bernard Tomic. Thiem usiluje o pátý titul v kariéře, ale první na tvrdém povrchu. Všechny předchozí získal na antuce. Naopak Tomic získal všechny tři dosavadní turnajové triumfy na tvrdém povrchu.

Suárezová slaví titul v Dauhá

Španělka Carla Suárezová otočila finále turnaje v Dauhá proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska a po vítězství 1:6, 6:4, 6:4 získala druhý titul v kariéře. Světová jedenáctka se dočkala trofeje po dvou letech a v celkově desátém finále na okruhu WTA.

Do duelu proti osmifinálové přemožitelce Petry Kvitové přitom vstoupila špatně a první set po třech ztrátách podání soupeřce hladce odevzdala. Další debakl od Ostapenkové po loňském vyřazení v prvním kole Wimbledonu (2:6, 0:6) ale nepřipustila.

V druhé sadě sedmadvacetiletá favoritka nepustila o devět let mladší Lotyšku (88. v žebříčku WTA) ani k jednomu brejku a sama poprvé její servis prolomila v sedmé hře. V rozhodujícím setu sice Ostapenkovou pustila do vedení 2:0, ale pak čtyřmi gamy za sebou vývoj otočila.

Wawrinka triumfoval v Dubaji

Švýcar Stan Wawrinka vyhrál poprvé turnaj v Dubaji a získal 13. titul v kariéře. Zatímco při předchozích dvou účastech vypadl vždy v prvním kole, tentokrát si došel až pro trofej po úspěšném finálovém boji s Kypřanem Marcosem Baghdatisem 6:4 a 7:6.

Wawrinka dokázal vyhrát deváté finále v řadě, v tie-breaku druhého setu ale musel o vítězství tvrdě bojovat. Odvrátil pět setbolů, sám proměnil až čtvrtý mečbol a zvítězil 15:13.

Na Dubaj přitom třicetiletý Švýcar neměl dobré vzpomínky. V roce 2008 prohrál úvodní zápas s Janem Hernychem a o dva roky dříve ho v 1. kole vyřadil krajan Roger Federer. Svého finálového soupeře Baghdatise zdolal dvojnásobný grandslamový šampion i v šestém vzájemném duelu.

Acapulco (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 551 830 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Thiem (4-Rak.) - Querrey (USA) 6:2, 6:2
Tomic (5-Austr.) - Dolgopolov (Ukr.) 1:6, 6:4, 6:3
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Stephensová (2-USA) - Wickmayerová (8-Belg.) 6:2, 6:0
Cibulková (SR) - McHaleová (USA) 6:3, 6:3
Sao Paulo (antuka, dotace 499 055 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cuevas (3-Urug.) - Monteiro (Braz.) 4:6, 6:3, 6:3
Lajovič (Srb.) - Elias (Portug.) 6:3, 4:6, 6:0
Semifinále:
Cuevas (3-Urug.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:4
Carreňo - Cervantes (oba Šp.) 6:1, 6:1
Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2 818 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Suárezová (8-Šp.) - Ostapenková (Lot.) 1:6, 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (4-Tchaj-wan) - Erraniová, Suárezová (It./Šp.) 6:3, 6:3
Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2 674 445 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wawrinka (2-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 7:6 (15:13)
Čtyřhra - finále:
Bolelli, Seppi (It.) - F. López, M. López (Šp.) 6:2, 3:6, 14:12

Reklama