Hlavní obsah

Clijstersová znovu končí s tenisem, rodina má přednost

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová znovu a zřejmě definitivně končí s tenisem. Osmatřicetiletá matka tří dětí se bude naplno věnovat rodině, s kterou se přestěhovala z rodné Belgie do USA, vlasti svého manžela.

Foto: Sport.cz

Kim Clijstersová znovu ohlásila, že končí tenisovou kariéru.

Článek

"Rozhodla jsem se, že už nebudu hrát oficiální turnaje. Nemohu se dočkat, jaká nová dobrodružství mě čekají," uvedla čtyřnásobná grandslamová šampionka na instagramu.

Clijstersová ukončila kariéru už v roce 2007 a pak znovu o pět let později. V roce 2019 se rozhodla pokusit o další návrat, který jí ale zkomplikovala pandemie koronaviru i zdravotní problémy. Po svém comebacku nevyhrála ani jeden ze tří zápasů, k nimž nastoupila. Loni v říjnu se podrobila operaci kolena.

V rozhovoru na webu WTA nyní uvedla, že přednost má rodina, s níž se usadila v New Jersey. "Pořád ráda hraju. S mým rozvrhem by tři čtyři dny stačily na to, abych si udržela rytmus, ale určitě by to nestačilo, kdybych se rozhodla hrát turnaj. Kdybych chtěla do Austrálie, jsou to tři až čtyři týdny. To v téhle fázi našeho rodinného života prostě nejde," konstatovala vítězka 41 turnajů WTA.

Reklama