Hlavní obsah

Ďábelský program Krejčíkové! Česká hvězda může na Turnaji mistryň čelit rekordní porci zápasů

Praha

Dnes od 21. hodin nastoupí Barbora Krejčíková ke své velké premiéře na Turnaji mistryň. Konečně stejně tak jako dalších pět tenistek, které se mezi nejlepších osm hráček sezony ve dvouhře kvalifikovaly. Brněnská rodačka tak završí pohádkovou sezonu ozdobenou grandslamovým titulem a posunem na třetí příčku žebříčku. Jen singlovými zápasy to však nekončí. Spolu s Kateřinou Siniakovou bude Krejčíková bojovat i ve čtyřhře. Čistě teoreticky tak může v mexické Guadalajaře odehrát během devíti dní deset zápasů!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková v zápase s Angelique Kerberovou z Německa.

Článek

Estonka Anet Kontaveitová, krajanka Karolína Plíšková a Španělka Garbiňe Muguruzaová. To jsou tenistky, které Barbora Krejčíková potká ve skupině pojmenované Teotihuacán.

Kromě toho si však vítězka letošního French Open střihne po boku Kateřiny Siniakové duely i v deblu, kde postupně vyzvou tchajwansko-belgický pár Sie Šu-wej, Mertensová, chilsko-americkou dvojici Guarachiová, Krawczyková a kanadsko-mexický debl Fichmanová, Olmosová.

"Je to finále sezony a každá hráčka je tady skvělá. Bude to opravdu těžké, ale je to poslední turnaj roku, všechny jsme v dobré formě a už se těším. Bude to zábava a nádherný turnaj," má jasno pětadvacetiletá Češka.

TURNAJ MISTRYŇ NA OBRAZOVCE O2 TV
Všechny zápasy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímých přenosech, a to jak utkání ve dvouhrách, tak i ve čtyřhře. Fanoušci se mohou těšit na české tenistky, představí se ambasadorka O2 TV Karolína Plíšková i Barbora Krejčíková, která navíc bude bojovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Turnaj mistryň budou komentovat Libor Basík, Martin Štefl a Klára Janáčková. „Přenosy začínají vždy v devět hodin večer zápasem singlu a na něj naváže debl. Druhý slot startuje zhruba o půl třetí ráno. Cítím velkou šanci ve čtyřhře i ve dvouhře. Věřím, že se Češky dostanou do semifinále a třeba jedna z našich holek dojde až na vrchol," přeje si Klára Janáčková, komentátorka stanice O2 TV Sport.

Krejčíkovou, která se jako jediná z elitních hráček zúčastnila v sobotu skončeného BJK Cupu v Praze, tak čeká další pořádná dávka zápasů, kde nebude prostor na odpočinek.

Dnes od 21:00 rozehraje singlovou část turnaje s Kontaveitovou, ve čtvrtek od 22:30 nastoupí po boku Kateřiny Siniakové proti dvojici Fichmanová, Olmosová, v pátek od 21:00 naváže bitvou s krajankou Plíškovou.

Turnaj mistryň - dvouhra
Skupina Teotihuacán:
Barbora Krejčíková (2-ČR)
Karolína Plíšková (3-ČR)
Garbiňe Muguruzaová (6-Šp.)
Anett Kontaveitová (8-Est.)

V sobotu přijde na řadu debl proti páru Sie Šu-wej, Mertensová, v neděli pak poslední singlový zápas ve skupině opět od 21:00 proti Muguruzaové. Nabitý program základních skupin pak završí ve čtyřhře v pondělí večer, kdy bude se Siniakovou čelit dvojici Guarachiová, Krawczyková.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Barbora Krejčíková v utkání proti Belindě Bencicové ze Švýcarska.

Tím to však pro světovou trojku končit nemusí. Pokud v obou soutěžích postoupí, nastoupí k semifinále dvouhry buď v úterý večer od 21:00, nebo ve středu ráno od 2:30. Semifinálové zápasy čtyřhry jsou pak naplánovány na úterý 22:30 či středu od 4:00 ráno.

Finále dvouhry se rozehraje ve čtvrtek od půl třetí SEČ, čtyřhra pak začíná o dvě a půl hodiny dříve. Krejčíková tak s jistotou odehraje šest zápasů v šesti dnech, pokud se jí bude dařit na všech frontách, pak dokonce deset duelů v devíti dnech.

Schopnostem Barbory Krejčíkové věří kromě českých fanoušků i legendární Martina Navrátilová. "Je klidná, soustředěná a hraje elegantně. Není jen průměrnou hráčkou od základní čáry, umí se adaptovat na každý povrch. Když jste navíc světovou deblovou jedničkou, musíte být opravdu dobrá, to není náhoda. Ale teď jsem překvapená ještě víc, jak si vede skvěle."

Turnaj mistryň - čtyřhra
Skupina El Tajín:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR)
Sie Šu-wej, Mertensová (4-Tchaj./Belg.)
Guarachiová, Krawczyková (6-Chile/USA)
Fichmanová, Olmosová (8-Kan./Mex.)

"Je to úžasný příběh. Je excelentní celodvorcovou hráčkou a výtečnou deblistkou," ocenila českou hvězdu i Chris Evertová.

Vyhrát dvouhru i čtyřhru dokázaly na jednom Turnaji mistryň jen tři hráčky - šestkrát Martina Navrátilová a jednou bývalá trenérka Krejčíkové zesnulá Jana Novotná a Martina Hingisová.

Jak dopadne Barbora Krejčíková na Turnaji mistryň?
Získá titul ve dvouhře
3,9 %
Získá titul ve čtyřhře
40,7 %
Získá titul ve dvouhře i čtyřhře
8 %
Nezíská žádný titul
47,4 %
Celkem hlasovalo 902 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 6, 6 : 0, 4 : 2 Cristianová - Krejčíková 2 : 6, 6 : 0, 4 : 2 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  6 : 1, 4 : 2 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 4 : 2 probíhá Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  6 : 1, 6 : 4 Bejlek - Kalinská 6 : 1, 6 : 4 konec
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Lehečka - Medjedovič zítra 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič