Hlavní obsah

Další člen velké čtyřky Murray plánuje ukončení kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobný wimbledonský šampion Andy Murray plánuje ještě před skončením sezony uzavřít tenisovou kariéru. Šestatřicetiletý Skot, jenž má ve sbírce i dvě olympijská zlata, to oznámil po dnešní porážce ve druhém kole turnaje v Dubaji. Po Rogeru Federerovi, který kurty opustil už v roce 2022, a Rafaelu Nadalovi, jenž velmi pravděpodobně hraje poslední rok, se tak s tenisem rozloučí třetí člen „velké čtyřky“. Dál hodlá pokračovat jen světová jednička Novak Djokovič.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Andy Murray na turnaji v Dubaji.

Článek

„Pravděpodobně déle než do léta hrát nebudu,“ řekl šestatřicetiletý Murray po prohře 2:6, 4:6 s pátým nasazeným Ugem Humbertem z Francie. Blížící se konec kariéry naznačil už po pondělní třísetové výhře nad Denisem Shapovalovem, kterou oslavil 500. vítězství na tvrdém povrchu. Uvedl po ní, že má před sebou posledních pár měsíců kariéry.

Přesné plány nemá, nechce ale otázku odchodu probírat v každém rozhovoru. „Dostávám tu otázku po každém zápase, na každém turnaji. Už mě to unavuje. Od teď až do té chvíle, kdy ten čas nastane, o tom nebudu mluvit. Ale ano, po letošním létě už moc hrát neplánuju,“ řekl olympijský šampion z Londýna a Ria de Janeiro.

V rozhovoru pro BBC Radio 4 dříve potvrdil, že by rád startoval ještě na olympijských hrách v Paříži, které se uskuteční od 26. července do 11. srpna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.