Hlavní obsah

Další siréna hlásí návrat! Věřím, že budu ještě lepší, říká bývalá světová jednička

Mallorka/Praha

Je to tady. V úterý večer dojde k dalšímu velkému tenisovému comebacku. Na turnaji na Mallorce se představí po mateřské pauze dvojnásobná grandslamová vítězka, Viktoria Azarenková. Sedmadvacetiletá Běloruska oplývá sebevědomím a věří, že bude ještě lepší než před narozením syna Lea.

Foto: Sport.cz

Viktoria Azarenková

Článek

Letošní tenisová sezóna je plná hvězdných návratů. V dubnu se vrátila na turnaji ve Stuttgartu po patnáctiměsíčním trestu za doping Maria Šarapovová, v květnu svým comebackem potěšila nejen fanoušky Petra Kvitová, která si French Open zahrála po vážném zranění ruky, ke kterému došlo, když byla přepadena. Obě dvě své první zápasy na kurtech vyhrály, dokáže to v úterý večer i Azarenková?

Běloruska se k tenisu vrací přesně půl roku po narození syna Lea. Na Mallorce na ní v prvním kole čeká Japonka Risa Ozakiová, čtyřiasedmdesátá hráčka světa. Azarenková na místo dorazila se značným předstihem, hodně potrénovala a stihla si prohlédnout i okolí. „Nikdy jsem tady ještě nehrála. Slyšela jsem jen samou chválu, a opravdu, tenhle ostrov jsem si oblíbila. Zde začíná nová část mé kariéry,“ prohlásila dvojnásobná grandslamová vítězka na oficiálních webových stránkách turnaje.

„Můj život se sice změnil o sto osmdesát stupňů, avšak bojového ducha jsem neztratila. Myslím, že jsem dokonce konkurenceschopnější než dřív. Opravdu jsem přesvědčena o tom, že jsem ještě nedosáhla svého maxima a mohu být jen lepší,“ uvedla bývalá světová jednička dál.

Azarenková začala s tréninkem pouhý měsíc a půl po porodu a nejprve plánovala, že se na kurtech objeví na podzim. Vše šlo ale podle plánu a na jaře už avizovala, že se představí fanouškům na konci července. Před měsícem pak oznámila, že si chce zahrát už na slavném Wimbledonu, a tak si necelé dva týdny před grandslamem zkusí, jak jí to půjde na trávě na Mallorce.

Tvrdě makala, ale jak sama přiznala, nebylo to ani tolik o fyzičce, ale hlavně o tom, aby byla připravená duševně. „Měla jsem na přípravu více času než třeba mimo sezónu, tak jsme se s týmem zaměřili i na techniku a zkusili některé nové věci, které bych pak během roku těžko měnila,“ uzavřela Azarenková.

Reklama

Související témata: