Hlavní obsah

Itálie - USA 2:1Itálie se o finále Davisova poháru utká s Kanadou

Aktualizováno

Tenisté Itálie a Kanady svedou vzájemný souboj o postup do finále Davisova poháru. Tým z Apeninského poloostrova ve čtvrtečním čtvrtfinále závěrečného turnaje v Málaze porazil USA 2:1 a hráči Javorového listu přehráli stejným poměrem Německo. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Austrálie a Chorvatsko.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Simone Bolelli a Fabio Fognini slaví postup do semifinále Davisova poháru, s gratulací spěchá italský kapitán Filippo Volandri.

Článek

Vítězný druhý bod zajistili Italům, kteří se musejí obejít bez největších hvězd Mattea Berrettiniho a Jannika Sinnera, Fabio Fognini a Simone Bolelli. V rozhodující čtyřhře porazili americký pár Tommy Paul, Jack Sock 6:4, 6:4.

Po dvouhrách byl stav nerozhodný 1:1. Pro Itálii získal první bod Lorenzo Sonego, který zdolal semifinalistu US Open Francese Tiafoea, Taylor Fritz se pak výhrou nad Lorenzem Musettim postaral o vyrovnání.

Čtyřhra rozhodovala i duel Kanaďanů s Němci. Pár Vasek Pospisil, Denis Shapovalov dokázal po prohrané úvodní sadě otočit nepříznivý vývoj utkání s dvojicí Kevin Krawietz, Tim Pütz a po setech 2:6, 6:3 a 6:3 zajistil postup do semifinále.

Německý pár přitom do té doby vyhrál v Davis Cupu všech osm utkání.

"Jako naši fotbalisti. Do šedesáté minuty taky hrají neuvěřitelně, ale na konci prohrajou," řekl Krawietz s narážkou na německou reprezentaci, která na mistrovství světa v Kataru neudržela nad Japonskem vedení a nečekaně prohrála 1:2.

Německý daviscupový tým se ujal vedení zásluhou Jana-Lennarda Struffa, jenž přehrál Shapovalova 6:3, 4:6 a 7:6. Vyrovnal šestý hráč žebříčku Félix Auger-Aliassime vítězstvím 7:6, 6:4 nad Oscarem Ottem. Krátce po půlnoci v Málaze pak slavili postup kanadští tenisté a mají tak šanci zopakovat finálovou účast z roku 2019.

Finálový turnaj Davisova poháru v Málaze
Čtvrtfinále:
Itálie - USA 2:1
Sonego - Tiafoe 6:3, 7:6 (9:7)
Musetti - Fritz 6:7 (8:10), 3:6
Bolelli, Fognini - Paul, Sock 6:4, 6:4
Německo - Kanada 1:2
Struff - Shapovalov 6:3, 4:6, 7:6 (7:2)
Otte - Auger-Aliassime 6:7 (1:7), 4:6
Krawietz, Pütz - Pospisil, Shapovalov 6:2, 3:6, 3:6

Reklama

Související témata: