Hlavní obsah

Kvalifikaci Davis Cupu zvládlo Nizozemsko, Finsko, Chorvatsko, Korea a Chile

Aktualizováno

Tenisté Nizozemska, Finska, Chorvatska, Koreje a Chile si zajistili účast ve finálové skupinové fázi Davisova poháru. Nizozemci zvládli kvalifikační duel se Slovenskem bez zaváhání a jistotu získali už po čtyřhře. Finsko porazilo Argentinu 3:1, stejným skóre uspěli i Chorvaté proti Rakousku a Chile s Kazachstánem. Korea zdolala Belgii až v pěti zápasech.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Britský tenista Cameron Norrie se raduje z postupu týmu v Davis Cupu.

Článek

Finští tenisté dnes za nerozhodného stavu po sobotních dvouhrách nedali v Espoo argentinským soupeřům šanci. Oba potřebné body zařídil Emil Ruusuvuori. Nejprve s Harrim Heliövaarou vyhrál po třísetové bitvě čtyřhru a rozhodující třetí bod přidal v duelu s Facundem Bagnisem.

Postup Nizozemců dnes v Groningenu řídil Matwe Middelkoop, který byl také u obou bodů. Ve čtyřhře zvítězil s deblovou světovou jedničkou Wesley Koolhofem nad párem Lukáš Klein, Alex Molčan, 6:3, 6:3, ve dvouhře pak přehrál Jozefa Kovalíka dvakrát 6:4.

Chorvaté mohli dotáhnout duel s Rakouskem rovněž už ve čtyřhře, Ivan Dodig s Nikolou Mektičem ale proti dvojici Alexander Erler, Lucas Miedler neuspěli. Rozhodující bod tak přidal až Borna Čorič, který porazil Dominica Thiema 7:6, 6:2.

Belgičané se v Koreji dostali po čtyřhře do vedení, ve dvouhrách pak ale dominovali domácí hráči. Kwon Sun-u v duelu jedniček zdolal Davida Goffina ve třech setech, třetí bod přidal Hong Sonk-čan po výhře nad Zizouem Bergsem.

Pro Chile pečetil postup po vítězné čtyřhře Cristian Garín, který po třísetovém souboji ve dvouhře porazil Alexandera Bublika 6:4, 3:6, 6:3.

Už v sobotu si místo v dalším pokračování soutěže zajistily týmy USA, Srbska, Švédska, Francie, Švýcarska a Británie. O poslední volné místo dnes ještě bojují čeští tenisté v Portugalsku. Skupinové fáze se uskuteční v září. Závěrečný finálový turnaj je na programu od 21. do 26. listopadu v Málaze.

Kvalifikace tenisového Davisova poháru:
Soul: Korea - Belgie 3:2
Nam Či-song, Song Min-kjo - Gille, Vliegen 7:6 (7:3), 7:6 (7:5)
Kwon Sun-u - Goffin 3:6, 6:1, 6:3
Hong Sonk-čan - Bergs 6:3, 7:6 (7:4).
Groningen: Nizozemsko - Slovensko 4:0
Koolhof, Middelkoop - Klein, Molčan 6:3, 6:3
Middelkoop - Kovalík 6:4, 6:4.
Espoo: Finsko - Argentina 3:1
Heliövaara, Ruusuvuori - González, Molteni 7:6 (7:5), 4:6, 6:4
Ruusuvuori - Bagnis 7:5, 6:1.
Rijeka: Chorvatsko - Rakousko 3:1
Dodig, Mektič - Erler, Miedler 3:6, 6:7 (11:13)
Čorič - Thiem 7:6 (7:3), 6:2.
La Serena: Chile - Kazachstán 3:1
Tabilo, Barrios - Golubjov, Nedovjesov 6:4, 7:5
Garín - Bublik 6:4, 3:6, 6:3.
Utkání Portugalsko - Česko najdete ZDE.

Reklama

Související témata: