Hlavní obsah

Lehečka zahájí baráž Davis Cupu v Izraeli proti trojce Cukiermanovi

Tenista Jiří Lehečka zahájí v pátek daviscupovou baráž na půdě Izraele proti trojce domácího týmu Danielu Cukiermanovi. Česká jednička půjde na tvrdém povrchu v Tel Avivu do akce od 13:00 SELČ. Ve druhé dvouhře vyzve Tomáš Macháč izraelskou dvojku Edana Lešema. Izraelci se minimálně první den musí obejít bez jedničky Jišaje Oliela, který není s největší pravděpodobností zdravotně v pořádku.

Foto: Český daviscupový tým

Jiří Lehečka během tréninku českého daviscupového týmu na zápas s Izraelem.

Článek

Na sobotní čtyřhru jsou zatím nahlášení Zdeněk Kolář s Daliborem Svrčinou. Ve dvouhrách by měli program uzavřít Lehečka proti Lešemovi a Macháč proti Cukiermanovi.

Dvacetiletý Lehečka, kterému patří v žebříčku ATP 63. místo, bude v duelu proti o sedm let staršímu Cukiermanovi favoritem. Rodákovi z Tel Avivu patří 450. místo na světě. Po něm půjde nastoupí o rok starší Machač. Semifinalista nedávného challengeru ve francouzském Cassis vyzve 444. hráče světa Lešema.

Všechny zápasy se hrají na dva vítězné sety. Vítěz postoupí do kvalifikace o finálový turnaj Davis Cupu v příštím roce. Poraženého čeká pád do nižšího patra soutěže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články