Hlavní obsah

Tvrdý daviscupový los. Tenisty čeká Austrálie, Francie a Španělsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil si určitě dokázal představit příjemnější los. Čeští tenisté se v kvalifikační skupině utkají od 10. do 15. září ve Valencii s loňskými finalisty z Austrálie, tradičně silnou Francií a domácím Španělskem. Dva nejlepší týmy postoupí do finálového turnaje v Malaze.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Jiří Lehečka během čtvrtfinále v Indian Wells.

Článek

Před rokem mladá česká sestava ve Valencii senzačně skupinu vyhrála, když přejela 3:0 Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko. V Malaze pak Navrátilovým svěřencům chyběly jen dva míčky k postupu přes Austrálii.

„Ve Valencii to umíme, ale na druhou stranu je skupina opravdu silná, soupeři velice kvalitní ve dvouhrách i v deblu. Bude to těžký oříšek. Ale hlavně že nemusíme hrát skupinu v Číně,“ oddechl si Navrátil.

V únoru Česko pod jeho vedením bez problémů zvládlo domácí kvalifikaci proti Izraeli ve Vendryni výsledkem 4:0 a v září tak může na své loňské výsledky navázat.

„Kluci se posunují žebříčkem, doufáme, že budou hrát dobře i v září po US Open a pojedeme tam v kompletní sestavě a hlavně zdraví,“ přeje si kapitán, který znovu počítá s osvědčenými jmény - Jiřím Lehečkou (27. na ATP), Tomášem Macháčem (60.), Jakubem Menšíkem (70.), Vítem Kopřivou (116.) a deblistou Adamem Pavláskem (38.).

„Australanům máme co vracet, Francie disponuje zkušeným a kvalitním kádrem a pak jsou tu Španělé, kteří asi po loňských zkušenostech nasadí Alcaraze,“ myslí si Navrátil.

Češi ale za poslední měsíce udělali velký herní i žebříčkový pokrok. Podmínky ve Valencii už také dobře znají, což může být jejich výhoda.

„Kluci jsou na dobré cestě, dva se blíží k první padesátce, Jirka se posouvá k top 20. Nejedeme se zúčastnit, ale chceme zase do finále mezi nejlepších osm týmů. Do Valencie se těšíme,“ hlásí český kápo.

Kvalifikační skupiny Davis Cupu:

A (Bologna): Itálie, Nizozemsko, Belgie, Brazílie

B (Valencia): Austrálie, Česko, Francie, Španělsko

C: (Ču-chaj): Německo, USA, Slovensko, Chile

D (Manchester): Kanada, Finsko, Velká Británie, Argentina

Reklama

Související témata: