Hlavní obsah

Děsivé chvíle tenisové šampionky: Nikdy jsem takovou bolest nezažila!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to jeden z velkých okamžiků začátku nové tenisové sezony. Až se poslední den roku 2023 otevřou brány turnaje v Brisbane, nebude na něm chybět čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová. Japonka, která se na kurty vrací po mateřské pauze, se kromě jiného pro časopis In Style rozpovídala i o jednom z nejtěžších období svého života.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Naomi Ósakaová má za sebou velmi složité období

Článek

Je hráčkou velkých zápasů. Na okruhu získala Naomi Ósakaová sedm titulů, hned čtyři z toho na grandslamech. Dvakrát ovládla Australian Open, dvakrát US Open, ani jednou neodcházela z bojů o titul z turnajů velké čtyřky jako poražená.

Šestadvacetiletá rodačka z Ósaky však mnohem více než se soupeřkami v nedávné minulosti bojovala s psychickými problémy, což vyvrcholilo například na French Open 2021, kdy odmítla mluvit s médii s odkazem, že jejich otázky ji psychicky ničí.

Naposledy se bývalá světová jednička představila na domácím turnaji v Tokiu v září roku 2022, krátce poté světu oznámila, že čeká s americkým raperem Cordaem narození prvního potomka. Začátkem července přivedl slavný pár na svět dceru Shai.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Trenér Wim Fissette a Naomi Ósakaová během tréninku

Právě o tomto životním okamžiku se japonská hvězda rozpovídala pro magazín In Style. Narození prvního potomka totiž provázely, podobně jako například u Sereny Williamsové, vážné zdravotní komplikace.

Jak Ósakaová přiznala, během těhotenství měla pozitivní test na streptokoka skupiny B, což může vést u dítěte k vážným zdravotním problémům, v některých případech i k jeho úmrtí.

„Když mi praskla voda, okamžitě jsem zamířila do nemocnice. Po dvanácti hodinách však veškeré snahy o vyvolání porodu selhaly. Byla to nejhorší bolest, kterou jsem kdy zažila. Pamatuji si, jak jsem si říkala, že jestli se z toho dostanu, pak už bude vše další v mém životě velmi jednoduché,“ vypráví Ósakaová.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Naomi Ósakaová se chystá na návrat na turnaji v Brisbane

Shai nakonec přišla na svět s omotanou pupeční šnůrou kolem krku, jinak však byla k radosti rodičů v pořádku. Ósakaová se tak může plně soustředit na obnovení své veleúspěšné kariéry. První krok by měla udělat právě v Brisbane, který začíná již tuto neděli.

„Je opravdu napumpovaná a nadšená, že je zpět v Brisbane. Přijela ráno na Vánoce a o pár hodin později už byla venku trénovat. Vánoční pudink se jí netýkal. Šla přímo do akce,“ potvrdil ředitel turnaje Cameron Pearson.

A tenisoví fanoušci se mohou těšit i na další velký očekávaný comeback. V Brisbane se po roční pauze představí i dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal.

Tenisová sezona 2024 tak začne opravdu ve velkém stylu.

-

Reklama

Související témata: