Hlavní obsah

Djokovič doufá, že si alespoň ještě jednou zahraje proti Nadalovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič doufá, že si alespoň ještě jednou zahraje proti svému dlouholetému rivalovi Rafaelu Nadalovi, a nejlépe na Roland Garros. Zraněními sužovaný Španěl se odhlásil z antukového turnaje v Monte Carlu, který začíná dnes, a není jasné, kdy a zda vůbec se na kurty vrátí.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič

Článek

„Jako tenisový fanoušek chci, aby si zahrál alespoň ještě jeden turnaj, než ukončí kariéru,“ řekl Djokovič v rozhovoru pro Eurosport.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Nadal se v lednu vrátil k tenisu po téměř roční pauze na turnaji v Brisbane, ale opět se zranil a od té doby se na ATP Tour neobjevil. Už před časem naznačil, že letošní sezona bude jeho poslední.

„Všichni víme, co během kariéry dokázal na antuce, zvlášť na Roland Garros. V zájmu tenisu a turnaje doufáme, že si tam zahraje. A bylo by skvělé, kdybychom tam absolvovali ještě jednu velkou bitvu,“ uvedl šestatřicetiletý Djokovič, jenž s Nadalem odehrál 59 zápasů a bilanci nejtěsnějším rozdílem 30:29 vede.

Hvězdný srbský tenista vstoupí do turnaje v Monte Carlu v úterý už bez chorvatského trenéra Gorana Ivaniševiče, s nímž ukončil spolupráci po pěti letech na konci března. Místo bývalého wimbledonského šampiona spolupracuje s bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře Nenadem Zimonjičem. „Známe se více než 20 let. Byl vždycky jako můj straší bratr. Mentor, přítel, stále ochotný mi pomoci jako člověku i jako hráči,“ řekl vítěz rekordních 24 grandslamových turnajů Djokovič o bývalém kapitánovi srbského daviscupového týmu.

„Když jsem skončil s Goranem, začal jsem trénovat na antuce v Bělehradě a on tam byl. Zašel za mnou na kurt, byla s ním příjemná spolupráce, takže jsem ho požádal, aby přijel na pár týdnů za mnou,“ řekla světová jednička. „Snažíme se z toho dostat maximum. Dává mi cenné rady, abych si našel správnou pozici při přechodu na síť. V tom nejsem moc dobrý, protože nehraju tak často čtyřhru,“ dodal Djokovič, jenž stále čeká na první letošní titul.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime