Hlavní obsah

Djokovič? Král všech blbců. A ještě arogantní, kritizuje bývalý první hráč světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V žebříčku ATP stále figuruje na prvním místě, ale chystá se teprve na druhý turnaj v sezoně. Srbský tenista Novak Djokovič se kvůli svému odmítavému postoji k očkování proti koronaviru připravil o možnost startovat na Australian Open a amerických turnajích. Teď se představí na prakticky domácí půdě v Monte Carlu. Sám má o své formě pochybnosti, navíc se na jeho hlavu snesla z poza oceánu poměrně ostrá slova.

Foto: @atptour

Novak Djokovič se připravuje na start v Monaku.

Článek

Djokovič odehrál letos na jaře jen tři zápasy v Dubaji, kde ho senzačně vyřadil Jiří Veselý. I kvůli tomu ho na čas sesadil z trůnu Rus Daniel Medveděv. Rodák z Bělehradu ale především ztratil, když se vlastním jednáním připravil o možnost obhajovat titul z Australian Open.

Kvůli nesrovnalostem s vízem a výjimkou z očkování byl nakonec z Austrálie před startem turnaje deportován. Pro titul si následně dokráčel veterán Rafael Nadal, který se tím pádem osamostatnil v čele pořadí grandslamových vítězů s celkem 21 tituly z podniků velké čtyřky.

Nad Djokovičovým počínáním jen nechápavě kroutí hlavou bývalá světová jednička Marcelo Rios.

„Tohle je fakt stupidní. Vzdát se boje o to být nejlepším hráčem v historii kvůli vakcíně. To musíte být král idiotů. Nejdřív to podle mě bylo (odmítání vakcíny) ze strachu, teď už pro to, že je příliš arogantní," opřel se nemilosrdně Rios do současného prvního hráče světa v rozhovoru pro chilský list La Tercera.

Djokovičovi je jasné, že kvůli dlouhé zápasové absenci zřejmě nebude předvádět svoji nejlepší hru.

„Chápu, že na začátku týdne asi nebudu v nejlepší formě. Pořád, tak říkajíc, testuji svůj motor, buduji si svoji hru. Bude to chtít samozřejmě nějaký čas, abych se dostal na úroveň, na které potřebuji hrát," uvedl Srb před začátkem turnaje v Monte Carlu, do nějž vstoupí v úterý zápasem druhého kola se Španělem Alejandrem Davidovichem Fokinou.

Zdůraznil, že chce zaútočit na další grandslamové tituly.

„Pořád cítím motivaci hrát na tour a soupeřit s mladými hráči. Utkávat se s těmi nejlepšími na světě o největší tituly. Triumf na loňském Roland Garros mám pořád v čerstvé paměti. Zkusím to využít jako inspiraci a povzbuzení před startem antukové sezony," dodal Djokovič.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 2 : 3 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 2 : 3 probíhá Živě
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime