Hlavní obsah

Eso za dvě stě dolarů. Kyrgios finačně pomůže obětem požárů, přidávají se i další hvězdy

Brisbane/Praha

To bude palba! Australský bouřlivák se rozhodl, že bude pomáhat. Nick Kyrgios vyhlásil, že za dvacet nastřílených es věnuje lidem, které zasáhly požáry, čtyři tisíce australských dolarů (přes 63 tisíc korun). Už dříve vyzval australský tenisový svaz, aby uspořádal charitativní zápas, jehož výtěžek by šel na pomoc zasaženým oblastem.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios se rozhodl pomoci těm, které zasáhly požáry v Austrálii.

Článek

Nick Kyrgios je známý hlavně jako bouřlivák. Často ničí rakety a vulgárně nadává fanouškům a rozhodčím. Teď však všechny mile překvapil. Není mu totiž lhostejné, co se v jeho zemi děje, a tak se rozhodl, že pomůže lidem, kteří byli zasaženi ničivými požáry. Nejdříve vyzval australský svaz, aby před Australian Open uspořádal charitativní zápas, a teď oznámil, že finančně bude také pomáhat.

Každé eso, které od teď do konce měsíce dá, bude mít hodnotu dvě stě dolarů. Během pátku jich při úvodním utkání ATP Cupu svému německému soupeři Janu-Lennardu Struffovi nasázel hned dvacet, a tudíž věnuje čtyři tisíce australských dolarů. Další zápasy ho čekají v neděli proti Kanadě a v úterý proti Řecku.

Na jeho oznámení okamžitě zareagovali i jeho kolegové a kolegyně. Talentovaný Alex de Minaur se za každé eso rozhodl věnovat dokonce dvě stě padesát australských dolarů, protože prý jich nedokáže nastřílet tolik jako Kyrgios. John Millman dá za každé eso sto australských dolarů a dvěma sty australských dolarů přispěje za každý svůj nechytatelný servis i Samantha Stosurová.

Další peníze pak věnuje ATP Cup, který se právě nyní koná v několika australských městech. Pořadatelé turnaje uvedli, že nová soutěž dá za každé eso, které během akce padne, sto dolarů. Konat se bude i charitativní utkání, australský tenisový svaz Kyrgiosovu výzvu vyslyšel a zápas se uskuteční 15. ledna.

Reklama

Související témata:
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 17 : 45
20240427T17 : 45:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 18 : 40
20240427T18 : 40:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články