Hlavní obsah

Famózní obrat české hvězdičky. Indie je naše šťastné místo, tvrdí Brenda Fruhvirtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborníci ji považují za jeden z nejzářivějších talentů tuzemského tenisu a ona jejich prognózy naplňuje beze zbytku. České hvězdičce Brendě Fruhvirtové se ve finále turnaje ITF v indickém Bengalúru zdařil parádní obrat. S domácí hráčkou Ankitou Rainovou patnáctiletá Češka v nedělním souboji o titul prohrávala už 0:6 a 0:3. Přesto se dokázala zvednout, vyhrát druhou sadu, ve třetím setu Indce dokonce oplatit kanára a zvednout nad hlavu svůj premiérový titul z tvrdého povrchu, celkem již devátý v profesionální kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Brenda Fruhvirtová patří k největší českým tenisovým nadějím. Archivní foto

Článek

Mladší ze sester Fruhvirtových svůj snový obrat předvedla proti indické jedničce a domácí hráčce, přesto jí značná část obecenstva v Bengalúru hnala dopředu. „Myslím, že to bylo tím, že jsem takhle mladá," myslí si pražská rodačka, že jí útlý věk v očí místních fandů přidal na popularitě.

„Možná jsem pro ně inspirací. Je skvělé vidět, jak mladí kluci a dívky přišli a fandili mi, i když jsem hrála proti indické hráčce. I když ne vždy byli na mé straně," řekla česká tenistka v rozhovoru pro web indiantennisdaily.com.

Pro Fruhvirtovou byl nedělním triumf tím největším v dosavadní kariéře. Předchozích osm titulů bylo z turnajů ITF 25, tentokráte patnáctiletý talent dosáhl na titul v kategorii ITF 40.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Brenda Fruhvirtova (@brendafruhvirtova)

„Linda (starší sestra Linda Fruhvirtová) tady v Indii vyhrála turnaj WTA 250. Řekla mi, že Indie je pro ni šťastné místo a že bych tu mohla být také úspěšná. Trochu jsem tomu věřila a rozhodla jsem se sem přijet. Teď si myslím, že Indie je opravdu naše šťastné místo," smála se po utkání spokojená Češka.

Reklama

Související témata:
Bengalúr