Hlavní obsah

Federer doufá, že jasnější představu o comebacku bude mít v dubnu

Hvězdný švýcarský tenista Roger Federer je stále odhodlaný vrátit se po třetí operaci kolena na kurty. Čtyřicetiletý Švýcar nicméně očekává, že jasnější představu o možném comebacku bude mít nejdříve v dubnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roger Federer se nevzdává myšlenky na návrat na kurty.

Článek

Dvacetinásobný grandslamový vítěz hrál naposledy loni v červenci ve Wimbledonu, kde vypadl ve čtvrtfinále s Polákem Hubertem Hurkaczem. V srpnu se podrobil další operaci pravého kolena, už třetí od roku 2020. Navzdory věku se dlouholetá světová jednička nevzdává myšlenek na návrat. Loni v listopadu každopádně Federer uvedl, že letošní Wimbledon je ještě příliš brzo.

"Mám pocit, že v dubnu bychom měli mnohem lépe vědět, jak na tom mé tělo je. Nicméně motivaci stoprocentně stále mám," uvedl dnes Federer na sponzorské akci.

Přiznal, že rehabilitace je na jeho vkus hodně zdlouhavá. "Makám tak tvrdě, jak je mi dovoleno. Rád bych toho dělal víc, ale lékaři a všichni ostatní mě trochu drží zpátky," řekl basilejský rodák. Zatím v tréninku nemůže například sprintovat a dělat rychlá zastavení. "Ale snad s tím za pár týdnů začnu," dodal.

Federer v roce 2018 díky triumfu na Australian Open jako první tenista v historii dosáhl na dvacátý grandslamový titul. Později se na něj dotáhli jeho dlouholetí rivalové Novak Djokovič ze Srbska a Španěl Rafael Nadal, jenž v neděli po vítězství v Melbourne získal rekordní 21. titul.

Reklama