Hlavní obsah

Federer inspiroval finalistu Wimbledonu k návratu, výsledkem byl peRFektní comeback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finalista Wimbledonu a bývalý pátý hráč světového žebříčku Jihoafričan Kevin Anderson se na tenisové kurty vrátil po 14 měsících ve skvělé formě. Na posledním travnatém turnaji sezony v americkém Newportu přehrál Kanaďana Gabriela Dialla 6:3, 6:2 a postupuje do 2. kola. Za návratem dvojnásobného grandslamového finalisty stojí i legendární Švýcar Roger Federer.

Foto: Fotobanka Profimedia

Tenista Kevin Anderson přiznal, že podíl na jeho návratu měl i slavný Roger Federer.

Článek

Anderson loni v květnu ukončil kariéru kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím. Bývalý finalista Wimbledonu prodělal operaci kolena i ramena a po vypadnutí z elitní stovky světového žebříčku se rozhodl s tenisem skončit.

Majitel sedmi titulů z okruhu ATP v Newportu přiznal, že roli v jeho návratu hrál i slavný Švýcar Roger Federer. „Před pár měsíci jsem si byl zahrát s kamarádem v Delray Beach a shodou okolností se na místních kurtech objevil Roger," vyprávěl dvoumetrový Jihoafričan.

Federer byl v tu dobu v Delray Beach na návštěvě u svého agenta Tonyho Godsicka, jehož syn Nicholas je špičkovým tenisovým juniorem. „Po tréninku jsem se cítil skvěle, jako kdybych nikdy neskončil, neztratil rytmus a všiml si toho i Roger."

„Bylo fascinující poslouchat všechny jeho postřehy, o návratu jsem uvažoval i já sám, ale Roger byl tím, kdo mě postrčil k definitivnímu rozhodnutí se vrátit", uvedla bývalá světová pětka a majitel sedmi titulů na okruhu ATP.

Organizátoři v Newportu Andersonovi nabídli divokou kartu, kterou finalista US Open z roku 2017 přijal. Sedmatřicetiletý Jihoafričan v úvodním duelu neměl žádné problémy a i díky 11 esům vyřadil Kanaďana Dialla. Ve druhém kole se střetne s Nizozemcem Brouwerem.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka