Hlavní obsah

Federer o svém konci: Všechno jsem prohrál a ještě přišel o práci. Strýcová ho podpořila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se loučil před pár dny v Londýně s fenomenální tenisovou kariérou, rozbrečel Roger Federer nejen sebe, ale i svého hvězdného rivala Rafaela Nadala. Všichni v hale i u televizí cítili, že končí jedinečná éra. Geniální Švýcar vyhrál vše, co se dalo, elegancí, s níž sbíral tituly, povýšil celý sport na novou úroveň. Nicméně úplný závěr jeho sportovní dráhy je orámován porážkami, z čehož si sám Federer dělá legraci.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Roger Federer ukončil kariéru.

Článek

„Všichni doufáme v pohádkový konec. A takhle se povedl ten můj. Prohrál jsem poslední dvouhru, prohrál jsem poslední čtyřhru, prohrál jsem svoji poslední týmovou soutěž, ztratil jsem poslední týden hlas a navíc jsem ztratil svoji práci," okomentoval sebekriticky na Instagramu se smutnými smajlíky poslední dny v profesionálním tenisu.

Narážel na fakt, že ve svém závěrečném utkání během londýnského Laver Cupu prohrál po boku Rafaela Nadala čtyřhru s párem se Jack, Sock, Frances Tiafoe 6:4, 6:7, 9:11. Tím také „přispěl" k celkové porážce svého Týmu Evropy s Týmem světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer)

Prohrál i svůj poslední zápas ve dvouhře, a to loni ve čtvrtfinále Wimbledonu s Polákem Hubertem Hurkaczem 3:6, 6:7, 0:6.

„Ale stejně můj odchod do důchodu nemohl být peRFektnější. Jsem moc šťastný, jak to celé proběhlo," svěřoval se ve vzkazu na sociální síti, do něhož propašoval i svoji značku s vlastními iniciály RF.

„Tak si ani vy nemusíte přehnaně lámat hlavu s ideálním koncem, ten váš bude vždy úžasný po vašem vlastním způsobu," dodal Federer.

Na jeho příspěvek zareagovala celá řada současných i bývalých sportovních hvězd. „My jsme přišli o našeho oblíbeného hráče. Takže... Jsme si kvit, haha," napsala třeba bývalá lyžařka Lindsey Vonnová.

Nedávná česká tenisová reprezentantka Barbora Strýcová zase poslala srdíčku s prostým vzkazem: „RF navždy."

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová