Hlavní obsah

Federer zkoušel novou raketu! Rozesmál i Štěpánka

Brisbane

Exhibice je především o pobavení a nejinak tomu bylo při setkání tenisových hvězd u příležitosti Dětského dne před zahájením turnaje ATP v australském Brisbane. Doslova salvy smíchu vyvolal Roger Federer, jenž si v jednu chvíli od pořadatele vypůjčil obří raketu.

Roger Federer na exhibici v Brisbane

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Švýcar, jenž nastoupil k exhibiční smíšené čtyřhře se Španělkou Garbině Muguruzaovou proti česko-běloruskému páru Radek Štěpánek, Victoria Azarenková, se s předimenzovanou raketou potýkal více než statečně. Pár volejů na síti zvládl brilantně, při pokusu o smeč už to bylo pochopitelně horší.

„To je jako kulturistika," hekala bývalá světová jednička do ruchového mikrofonu a pobavila i o tři roky staršího českého tenistu na druhé straně kurtu.

Zatímco Federer vstoupí do svého prvního turnaje v novém roce teprve ve středu či ve čtvrtek, Štěpánek si už na úvod sezóny připsal přesvědčivou výhru 6:0 a 6:3 nad Srbem Dušanem Lajovičem. Příštím soupeřem českého veterána, aktuálně až 197. hráče dvouhry žebříčku ATP, bude buď Australan Bernard Tomic, nebo Francouz Nicolas Mahut.

Reklama

Související témata: