Hlavní obsah

Francouzský tenista Simon po vyřazení v Paříži ukončil kariéru

Francouzský tenista Gilles Simon ukončil po dnešním vyřazení z turnaje Masters v Paříži kariéru. Posledním soupeřem sedmatřicetiletého hráče byl Kanaďan Félix Auger-Aliassime. Bývalý šestý tenista světového žebříčku podlehl v osmifinále aktuální osmičce pořadí ATP 1:6 a 3:6.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouz Gilles Simon při utkání s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem.

Článek

Simon si naplánoval odchod z tenisové scény na konec sezony a jako majitel divoké karty v Paříži dvakrát po třísetových bitvách definitivní rozlučku oddálil. V prvním kole totiž porazil bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho a ve druhém nynější světovou jedenáctku Taylora Fritze. Na kurtu při tom bojoval dohromady bez čtyř minut šest hodin a proti Augeru-Aliassimemu mu došly síly, takže rozlučkový ceremoniál zorganizovaný francouzskou federací už se tentokrát neodkládal.

Simon hrál na ATP Tour 21 let a vyhrál za tu dobu 14 turnajů, ten poslední před čtyřmi lety v Metách, kde se rodák z Nice radoval z triumfu celkem třikrát v kariéře. Při 61 startech na grandslamech bylo jeho maximem čtvrtfinále na Australian Open (2009) a ve Wimbledonu (2015). V roce 2010 byl součástí francouzského týmu ve finále Davis Cupu, ale úspěšnější tehdy byli Srbové. Žebříčkového maxima Simon dosáhl v lednu 2009, aktuálně byl 188. tenistou pořadí ATP.

Reklama