Hlavní obsah

Fantastický úspěch na French Open! Hned tři Češky v semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický úspěch prožívá na probíhajícím French Open český tenis. Zatímco ženám se v hlavní soutěži příliš nedařilo, o to větší radost dělají fanouškům juniorky. Do semifinále antukového grandslamu v této kategorii se totiž probojovaly hned tři Češky.

Foto: Martin Sidoriak

Talentovaná česká tenistka Nikola Bartůňková si zahraje na French Open o finále juniorky

Článek

Šestnáctiletá Nikola Bartůňková, která o kolo dříve vyřadila světovou jedničku Petru Marčinkovou z Chorvatska, tentokrát smetla Slovenku Nikolu Daubnerovou 6:3, 6:0.

Stejně stará Sára Bejlek měla jen o něco více práce s Ruskou Mirrou Andrejevovou, jíž vyřadila po setech 6:4, 6:1. Stoprocentní úspěšnost Češek následně podtrhla i sedmnáctiletá Lucie Havlíčková. Ta udolala Kanaďanku Annabelle Xuovou 7:6, 4:6 a 6:1.

Už nyní je tedy jisté, že Česko bude mít zastoupení ve finále. O titul se určitě utká jedna z dvojice Havlíčková - Bejlek. Soupeřkou Bartůňkové bude lepší z dvojice Liv Hovdeová z USA - Solana Sierraová z Argentiny.

FRENCH OPEN v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):
Juniorky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Havlíčková (9-ČR) - Xuová (Kan.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:1
Bejlek (10-ČR) - Andrejevová (14-Rus.) 6:4, 6:1
Bartůňková (13-ČR) - Daubnerová (12-SR) 6:3, 6:0

Reklama