Hlavní obsah

Forget končí jako ředitel Roland Garros i pařížského turnaje Masters

Paříž

Guy Forget opustí na konci roku funkci ředitele grandslamového Roland Garros i pařížského turnaje Masters. Bývalému tenistovi vyprší 31. prosince smlouva a novou se uzavřít nechystá. Oznámila to Francouzská tenisová federace (FFT).

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Guy Forget

Článek

Šestapadesátiletý Forget se stal ředitelem pařížského turnaje Masters v roce 2012, o čtyři roky později se ujal i vedení Roland Garros. "Guy Forget, jehož kontrakt vyprší 31. prosince 2021, končí jako ředitel French Open a Rolex Paris Masters. Jeho nástupce na pařížském grandslamu bude jmenován v nejbližších dnech," uvedli zástupci FFT.

Forget se s federací neloučí úplně v dobrém. Deníku L'Équipe řekl, že dostal nabídku na prodloužení kontraktu, ale odmítl. I kvůli špatné komunikaci s prezidentem federace Gillesem Morettonem, jenž byl zvolen letos. "Od začátku Gillesova mandátu jsem měl pocit, že se komunikace moc nedaří. Vlastně s ním nebyla komunikace žádná a bylo mi jasné, že tam nepanuje důvěra," řekl.

Jako hráč Forget pomohl Francii v letech 1991 a 1996 k triumfu v Davisově poháru, v roli kapitána týmovou trofej získal v roce 2001, o dva roky později dovedl k triumfu ve Fed Cupu i francouzské tenistky. Ve světovém žebříčku se dostal nejvýše na čtvrté místo v roce 1991, hráčskou kariéru ukončil v roce 1997.

Reklama