Hlavní obsah

Jsem fit! hlásí Krejčíková z Paříže

Úřadující šampionka grandslamového Roland Garros z dvouhry a čtyřhry Barbora Krejčíková se cítí být po zranění lokte před obhajobou titulů fyzicky i psychicky nabuzená a chce být v Paříži nebezpečnou soupeřkou. Tříměsíční pauza způsobená zdravotními komplikacemi ji překvapila, ale prý také byla ku prospěchu. V tuto chvíli se česká jednička a světová dvojka cítí fit a věří, že se časem vrátí opět do formy, aby mohla bojovat s nejlepšími.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

"Loňský rok byl neuvěřitelný," říkala při losu French Open KrejčíkováVideo: sntv

 
Článek

"Jak asi každý ví, měla jsem problémy s loktem. Myslím, že to přišlo i kvůli zápasovému vytížení z minulé sezony. Tělo řeklo, že si chce odpočinout," řekla Krejčíková na tiskové konferenci v dějišti antukového grandslamu. "Upřímně, nečekala jsem, že budu tak dlouho mimo hru. V tuhle chvíli jsem ale zdravá a je skvělé se vrátit tam, kde jsem vyhrála minulý rok svůj první grandslam. Těším se, že se zápasy se zase zlepším a vrátím do formy," doplnila.

Šestadvacetiletá Krejčíková chyběla na kurtech od konce února, kdy prohrála v osmifinále turnaje v Dauhá s Jelenou Ostapenkovou. Měsíc předtím ještě vyhrála ve čtyřhře Australian Open s Kateřinou Siniakovou.

Na antuce ale v této sezoně nesehrála ani jeden zápas, zůstává i proto opatrná. "Nemyslím, že se dá něco po tak dlouhém zranění očekávat. Věřím, že ale mohu něco dokázat a být dobrou soupeřkou. I když jsem byla zraněná, měla jsem spoustu času na to se uzdravit a připravit. Doufám, že až začneme hrát zápasy, mohu být zase nebezpečná," řekla.

Pro lepší přípravu se rozhodla vynechat i turnaj ve Štrasburku, kde měla také obhajovat loňský triumf. "Po domluvě s trenérem (Alešem Kartusem) jsme se rozhodli ještě věnovat tréninku. Jsem za to ráda a vzala jsem to. Každý den jsme trénovali víc a víc a přidávali si," uvedla Krejčíková, jež se v Paříži připravovala i s Mariou Sakkariovou.

Do budoucna zvažuje i přehodnocení svého herního programu, aby tělo nebylo tak náchylné na zranění. "Ano, během té doby, co jsem nehrála, jsme nad tím s trenérem přemýšleli. Teď jsem v pořádku, cítím se dobře a plánuji hrát. Ale ano, musíme se rozhodnout a zvolit jiný program," připustila Krejčíková.

Při návratu do areálu v Paříži měla velkou radost. "Bylo to skvělé být zase zpět. Mám na loňský rok dobré vzpomínky. Nikdo, ani já jsme nečekali, že bych mohla vyhrát dvouhru a čtyřhru. Být zpět a hrát opět tak velký turnaj mi přináší spoustu hezkých vzpomínek na loňský rok," uvedla rodačka z Brna, která narazí v úvodním kole na domácí Diane Parryovou.

Krejčíková v poslední době i zaregistrovala výkony Igy Šwiatekové, která vyhrála na okruhu WTA 28 zápasů za sebou. Právě dvacetiletá Polka drží před ní post světové jedničky. "Myslím, že Iga hraje úžasně. Odvádí na kurtu i mimo něj neuvěřitelnou práci. Je to skvělý člověk a ráda si s ní povídám. Zaslouží si to. Doufám že se k ní časem přiblížím a budeme třeba bojovat o post jedničky," dodala Krejčíková.

Reklama

Související témata: