Hlavní obsah

Lžeš. To tvůj táta lže. Na Roland Garros ožívá vyhrocené drama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce znovu ožije ve čtvrtfinále French Open severská bitva mezi Norem Casperem Ruudem a Dánem Holgerem Runem. Loňskou bitvu provázely hodně vyhrocené emoce, když se do slovních přestřelek zapojili i rodiče. Stejní soupeři obstarají vrchol středečního večerního programu a znovu se dá očekávat hodně vyhecovaná bitva.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Dán Holger Rune se chce Casperu Ruudovi pomstít na French Open za loňské vyřazení.

Článek

Rune si po loňské porážce ve čtyřech setech stěžoval, že se mu Ruud neprokázal respekt a vysmíval se mu do obličeje. To ovšem odmítal Ruudův tým. Norův otec Christian tehdy pro Eurosport řekl: „ Je to jednoduše jen Holgerova lež."

Na to zareagovala pro změnu Runeho matka Aneke. „Jedna věc je, že řveš do obličeje mého syna. Druhá věc je, že tvůj táta lže před novináři," kontrovala matka talentovaného Dána, která má mimochodem občas i se svým synem hodně vyhrocený vztah.

Tím to ale neskončilo. Runeho obvinil ze lži i samotný Casper Ruud. „To co (Rune) říká, se nikdy nestalo. Je to jen jedna velká lež. Je velkým zklamáním, že o mě vytváří takové lži," povzdechl si norský tenista.

Ruud sice vede vzájemnou bilanci 4:1, jenže Rune vyhrál poslední vzájemný zápas na turnaji Masters v Římě, kde dokázal zápas otočit a zvítězit 6:7, 6:4, 6:2.

„Tak samozřejmě, loni to tu bylo velké drama. Doufám, že to tentokrát uděláme trochu méně dramatické," uvedl na tiskové konferenci před středečním duelem Rune. „Hráli jsem spolu v Římě a byl to dobrý zápas, on je skvělý hráč, respektuji ho. Není mezi námi žádný problém. Loni jsem prohrál, teď jdeme zase proti sobě ve čtvrtfinále. Doufám, že to otočím a letos to dopadne jinak," dodal.

Ruud měl při své první porážce od Runeho v Říme náskok setu a jednoho brejku. Pak se ale nechal Dán ošetřit a svého soka tím vyvedl z rytmu. Nor nicméně po zápas odmítal otevřeně obviňovat svého soka z účelové simulace a na dotaz, zda šlo podle něj ze strany Dána jen o taktický krok odpověděl: „Nevím, ale rád bych si myslel, že ne."

Reklama

Související témata: