Hlavní obsah

Pískot na Djokoviče! Hvězdný Srb se fanouškům vysmál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už jen čtyři kroky zbývají Novaku Djokovičovi k tomu, aby si ziskem 23. grandslamového titulu uzmul právo kandidovat na nejlepšího tenistu historie. Ve třetím kole French Open proti Španělu Fokinovi však poznal, že i přes třísetové vítězství (7:6, 7:6, 6:2) to bude ještě pořádně trnitá cesta. A ani s fanoušky to nemá temperamentní legenda vždy jednoduché, což poznala i v zmiňovaném duelu s Fokinou.

Novak Djokovič během ošetřování

Článek

Hodiny na centrálním dvorci Philippe Chatriera ukazovaly, že ze zápasu světové trojky Novaka Djokoviče s o 31 míst níže postaveným Davidovichem Fokinou uplynuly téměř tři hodiny, oba borci však měli za sebou pouhé dva sety, které oba ovládl v tiebreaku dvaadvacetinásobný grandslamový šampion.

Parádní výměny a mimořádně náročná fyzická hra si však na Srbovi vybrala svou daň. Šestatřicetiletý tenista se nepohyboval s takovou lehkostí, jak jsou u něj fanoušci zvyklí. Přesto dokázal vyhrát i druhý set, po kterém si však vyžádal pauzu na ošetření stehenního svalu.

Na to reagovala část fanoušků bučením a nespokojeným pískotem. Zjevně naštvaný Djokovič odpověděl ještě během ošetření zdviženým palcem, potleskem a vše doprovodil ironickým úšklebkem.

Podobnou zkušenost udělal s francouzskými diváky ve čtvrtečním duelu Američan Taylor Fritz, kterého po vítězném duelu s domácím Arthurem Rinderknechem fanoušci při pokusu o pozápasový rozhovor nekompromisně vybučeli.

Djokovič se po krátkém ošetření vrátil na kurt, set vyhrál 6:2 a ani ve svém třetím duelu na French Open nepřišel o sadu. V boji o čtvrtfinále změří síly s vítězem duelu mezi Peruáncem Varillasem a Polákem Hurkaczem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.