Hlavní obsah

Mečbol, který odrovnal hvězdu. French Open zažilo nevídaný zápas

Byl to boj, na který budou fanoušci na probíhajícím French Open dlouho vzpomínat. Bitva druhého kola mezi italskou hvězdou Jannickem Sinnerem a německým tenistou Danielem Altmaierem nabídla absolutně vše, co si můžou příznivci bílého sportu přát. Pět a půl hodiny trvající boj nakonec překvapivě ovládl čtyřiadvacetiletý Němec, který zvítězil po setech 6:7, 7:6, 1:6, 7:6 a 7:5. Zápas však nabídl i jeden moment, který bude světovou devítku ještě hodně dlouho budit ze spaní.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Jannick Sinner na French Open končí

Článek

Zápas mezi hvězdným Jannickem Sinnerem a o sedmdesát míst hůře postaveným Danielem Altmaierem měl v podobě italského tenisty jasného favorita. Že však předpokládaného vítěze nebude čekat vůbec nic jednoduchého, potvrdil již první set, který italský favorit získal až téměř za hodinu hry 7:6 v tiebreaku.

To byl však teprve začátek obrovského dramatu, který se na kurtech Rolanda Garrose odehrával. Druhý set získal stejným poměrem Altmaier, třetí pak Sinner jasně 6:1. Ani to však rodáka z Kempenu nezlomilo a dál svého soka zásoboval vynikajícím jednoručným bekhendem a agresivní hrou. I přesto vše směřovalo k tomu, že favorit ukončí zápas ve čtyřech setech.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Daniel Altmaier se raduje z překvapivého vítězství nad Jannickem Sinnerem

Za stavu 5:4 podával Sinner na vítězství a vypracoval si i mečbol. Výměnu následně také parádně rozehrál, svého soupeře dostal pod veliký tlak. Ve výborné pozici však opatrnou smeč nasměroval jen na Němce, který s neuvěřitelnou dávkou štěstí míč s pomocí pásky vrátil na stranu šokovaného Itala.

Možná centimetr, který rozhodl o osudu utkání, Sinnera poznamenal. I když si světová devítka za chvilku vypracovala ještě další mečbol, o set v tiebreaku přišla. Dramatický pátý set pak po dalším boji získal v poměru 7:5 Altmaier, který se v boji o osmifinále utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Reklama

Související témata: