Hlavní obsah

Menšík se na poslední chvíli odhlásil z Roland Garros

Osmnáctiletý tenista Jakub Menšík se na poslední chvíli odhlásil z grandslamového Roland Garros. Rodák z Prostějova a finalista letošního turnaje v Dauhá se měl na pařížské antuce utkat v 1. kole se světovou sedmičkou Casperem Ruudem z Norska. V oficiálním turnajovém pavouku ho nahradil brazilský účastník kvalifikace Felipe Meligeni Alves.

Foto: Profimedia.cz

Český tenista Jakub Menšík

Článek

Šestasedmdesátý hráč světa Menšík měl na French Open startovat poprvé v kariéře. V posledních týdnech ho ale trápily potíže s rukou, kvůli nimž odstoupil na konci dubna z turnaje v Madridu. Před dvěma týdny neuspěl ani v Římě, kde vypadl v 1. kole s Němcem Yannickem Hanfmannem.

Svěřenec trenéra Tomáše Josefuse, který v minulých dnech úspěšně složil maturitní zkoušku na gymnáziu Jiřího Wolkera v Prostějově, dosud startoval na dvou grandslamech. Na loňském US Open dohrál ve 3. kole, kde nestačil na Američana Taylora Fritze. Letos v lednu prohrál ve 2. kole Australian Open s Polákem Hubertem Hurkaczem.

Menšík je dalším českým tenistou, který musel účast na druhém grandslamovém turnaji sezony vzdát. Kvůli únavové zlomenině bederního obratle nebude startovat ani tuzemská jednička Jiří Lehečka. Jediným českým mužským zástupcem v hlavní soutěži bude Tomáš Macháč, který se utká v 1. kole s Portugalcem Nunem Borgesem. V ženském pavouku je šest českých hráček.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.